Banes Motor České Budějovice
24.01.2017, Filip Kortus

Starší dorost sejmul první Jihlavu, mladší dorost a juniorka nehrály

Uplynulý týden měla mládež Motoru volnější program. Hrál pouze starší dorost, který konečně dokázal zastavit sérii proher. Juniorka musela kvůli epidemii chřipky svá utkání odložit, mladší dorost měl kvůli mistrovství republiky krajských výběrů volno.

Celek juniorky musel vynechat svá venkovní utkání v Litvínově a Chomutově. Na vině byla chřipková epidemie a četná zranění. „Se soupeři jsme se domluvili, že utkání dohrajeme v dohledném termínu. Limituje nás v nominování na utkání i pravidlo, že nesmíme nominovat více hráčů ročníku 1999, ale musíme se s tím poprat,“ komentuje aktuální dění kolem nejstaršího mládežnického celku Jihočechů Jaroslav Liška. Nyní už se situace u svěřenců trenéra Roba a Kupky vylepšila, pro nadcházející dvojzápas by měly být připraveny tři formace. Nejčerstvější novinkou u týmu je po příchodu slovenského útočníka Marka Sloboda odchod Tomáše Vochozky do zámoří. „Dostal nabídku z Ameriky a my jsme mu umožnili ji přijmout. Všichni mu přejeme, ať se mu daří co nejlépe.“

Starší dorost využil volna starší kategorie a povolal do branky reprezentačního gólmana Jiřího Pateru. Vrátili se i Matys s Rolínkem. Ve čtvrtek hostil Motor Kometu, ale Jihomoravané uspěli i ve druhém letošním měření sil. Soubor Radka Bělohlava uspěl až v sobotu proti první Jihlavě. „Odehráli dvě kvalitní utkání, bohužel, při tom prvním znovu selhala koncovka. Skalp první Jihlava je ale velmi cenný,“ oceňuje manažer mládeže. Tým ve víkendovém utkání ukázal sílu a před blížícím se play off i to, že ve vyřazovacích bojích bude vše otevřené. „Samozřejmě, hrát se dá s každým. Uvidíme, jak se bude sestavovat kádr na play off. Výhodou staršího dorostu je, že hraje vyřazovací část jako první ze všech kategorií,“ říká Liška.

I mladší dorostenci měli celý týden bez utkání, jelikož se v Ostravě konalo mládežnické mistrovství krajských výběrů. Celek jihočeského kraje se skládal především z hráčů Motoru ročníku 2002 a mladší. „Pro hráče to byla výborná zkušenost. Výsledkově to odpovídalo tomu, co jsme schopni za mančaft připravit. Nicméně při troše štěstí mohlo těch bodů být ještě více,“ přemýšlí Jaroslav Liška. Při mistrovství jsou všichni hráči pod bedlivým dohledem skautů a trenérů, svaz z hráčů pomalu vybírá základ nové reprezentační šestnáctky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....