Banes Motor České Budějovice
27.01.2017, Miroslav Mayer

Motor si potřebuje spravit chuť, odnese to Ústí nad Labem?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve středu Motor odjel z Frýdku-Místku s prázdnou a hned v sobotu doma přivítá Ústí nad Labem. Osm zápasů do konce základní části se Jihočeši potřebují chytit, zapracovat posily do sestavy a potěšit svoje fanoušky nejen brankami, ale i celkově zlepšeným výkonem. Slovanu se venku příliš nedaří, čehož by měli Budějovičtí využít. Utkání se odehraje v sobotu od 17 hodin v Budvar aréně.

Ústí nad Labem míří do play-off a zatím se mu daří

Ústí nad Labem je stálicí druhé nejvyšší soutěže. Tým má svoji kvalitu, hraje pravidelně play-off, v němž dokáže být hodně nebezpečný. O tom se loni přesvědčili i hráči Kladna, které dokázali Severočeši vyřadit a potrápili i dalšího favorita Jihlavu. Slušně si tým vedený Miroslavem Machem vede i v letošní sezóně. Patří mu totiž pátá příčka, hned za favorizovanou čtveřicí bývalých extraligových týmů. Pokud mužstvo nepotká smůla, mělo by mít jistotu první šestky, a vyhne se tak předkolu play-off.

Síla týmu je spíše v útoku, než v obranné činnosti. Zatímco ve střílení branek patří Ústí nad Labem čtvrté místo, obrana je naopak třetí nejhorší v soutěži. Na hřištích soupeřů je dokonce spolu s Mostem úplně nejhorší. Brankář týmu Jakub Soukup odchytal nejvíce minut ze všech brankářů WSM ligy a má na svém kontě i největší počet zásahů. Ve středu hrálo Ústí nad Labem doma a podlehlo Prostějovu 1:6.

Slovan odehrál nejvíce prodloužení

Hráči Ústí nad Labem odehráli zatím nejvíce zápasů v prodloužení, a to hned čtrnáct. Stejně na tom je i Třebíč a Přerov, ale na rozdíl od těchto týmů mají Ústečtí kladnou bilanci 8:6. Do samostatných nájezdů tým odehrál čtyři zápasy a hned tři dokázal v dovednostní soutěži vyhrát. Venku odehráli Severočeši hned sedm zápasů po základní hrací době a vyhráli jich pět.

Sestava Ústí nad Labem z posledního zápasu:

Soukup – Husák, Vágner, Kasík, Macek, Brož, Zdvořáček, Málek – Melka, Roubík, Gengel – Doležal, Vrdlovec, Merta – Dalecký, Kusý, Moučka – Markulinec, Komárek, Navarra

46. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slovan Ústí nad Labem

sobota 28. ledna 2017, 17:00
Budvar aréna

Motor má sice se Slovanem zatím pozitivní bilanci, ale hned první zápas na jeho ledě prohrál 3:4. Další zápas už ale skončil výrazným rozdílem pro Motor – 8:2 a další pak jen těsně 3:2.

Z tábora Motoru

Play-off se blíží a Motor svým fanouškům lehce brnká na nervy. Výkony nejsou takové, jak by si všichni přáli. Ke střeleckému trápení najednou přibyla i horší obranná hra. Ondřej Bláha si svůj návrat do branky určitě představoval jinak. Klub přivítal do svých řad dalšího navrátilce Tomáše Vaka a bude doufat ve střelecké probuzení. Zbývá už jen osm kol do konce základní části a bylo by potřeba všechny posily zapracovat do sestavy, najít pro ně ideální místo a začít opět diváky bavit hokejem i vítězstvím.

Statistiky


46. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Slovan Ústí nad Labem
1.
Umístění v tabulce
5.
44 / 29 – 2 – 3 – 10
146:82 / 94
Statistiky v sezoně
45 / 16 – 8 – 6 – 15
132:138 / 70
Tomáš Nouza – 37 (19+18)
Nejproduktivnější hráč
Zdeněk Doležal – 36 (17+19)
Tomáš Nouza – 18
Nejlepší střelec
Zdeněk Doležal – 17
Žiga Pavlin – 24
Nejlepší nahrávač
Daniel Vrdlovec – 22
Žiga Pavlin – 30 (6+24)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner – 19 (3+16)
Tomáš Nouza (+24)
Jakub Doktor (-2)
+/- bodování
Antonín Melka (+9)
Vojtěch Komárek (-14)
Martin Heřman – 91
Nejtrestanější hráč
Petr Přindiš – 85
Petr Kváča 92,95% – 1,92
David Gába 93,12% – 1,74
Ondřej Bláha 92,21% – 2.60
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Jakub Soukup 91,91% – 2,83
Martin Volke 90,40% – 3,07
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....