Banes Motor České Budějovice
11.02.2017, Filip Kortus

Ondřej Šulek se po zranění vrátil na domácí led brankou

Po téměř měsíční pauze naskočil do rozjetého vlaku a hned se zařadil do první formace. Šikovný útočník Ondřej Šulek se nejprve zapracoval zpět do sestavy ve středu v Benátkách a proti Havířovu už ukázal, že je rozený střelec. V první třetině otevíral při početní výhodě skóre. "Nebudu lhát, tak jsem to vůbec nechtěl. Mířil jsem jinam," smál se po utkání usměvavý mladík.

Ještě před posledním kolem jste si zajistili jistotu triumfu po základní části WSM ligy. Podle vás zcela zaslouženě?
Myslím si, že jo. Úvod do soutěže jsme měli pomalejší, ale postupem času jsme začali hrát dobře a pravidelně bodovat. Od té doby jsme drželi vedení v celé soutěži a udrželi jsme ho až doteď. Menší krize přišla nedávno a doufejme, že jsme ji už zažehnali. Špička WSM ligy je vyrovnaná, ale my jsme byli oproti soupeřům o něco lepší.

Je velká výhoda jít do play off z první příčky? Papírově a tabulkově byste měli ve čtvrtfinále narazit na nejslabší tým.
Výhoda by to jistě měla být, ale v play off se rozdíly smazávají. Hraje se naprosto odlišný hokej od základní části, dohrávají se všechny souboje. Ve vyřazovací části to budou jiné. Pokud ale chceme uspět, nemůžeme se moc koukat a vybírat si, s kým bychom chtěli hrát. Porazit musíme každého.

V posledních třech utkáních jste dokázali vytěsnit z hlavy dvě porážky, zabrali jste a tři těžká utkání jste vyhráli. Zvládli jste se včas dostat před play off ze svízelných výkonů a výsledků?
Tak, tak. Do posledních utkání jsme dali srdce a vybojovali jsme to. Teď se nám to hrozně hodí a prakticky nám to utvrdilo i první místo v tabulce. Konečně jsme podali i zlepšený výkon na domácím ledě, takže i fanouškům jsme dopřáli více radosti.

V utkání s Havířovem jste předvedli výbornou první třetinu, po které jste vedli o tři branky. Postupem času ale soupeř dokázal srovnat. Přestali jste hrát nebo čím to bylo?
První třetina nám vyšla náramně, dali jsme tři branky, dokonce jsme využili i přesilové hry. Pak jsme laxně podcenili některé situace, nedobruslili jsme soupeře a on nám vyrovnal. Klesla nám intenzita nasazení, mysleli jsme si, že to půjde samo. Opak byl pravdou. Na tohle si musíme dát v play off velký pozor a hrát na sto procent od začátku do konce.

Zdálo se, že vám gólová střela sjela z čepele. Nebo to byl úmysl?
Nebudu lhát, tak jsem to vůbec nechtěl. Mířil jsem jinam. (smích) Byla to jedna z mých šťastnějších branek.

Okamžitě jste se po zranění zapojil na pravé křídlo do první formace. Je skvělé zjištění, že trenér s vámi počítá i do elitní formace ihned po zranění?
Do první pětky jsem se dostal na úkor zraněného Bena Walkera. Jestli se neuzdraví, bude ho hrozně velká škoda. Moc by chyběl. Důvěra trenéra mě hrozně moc těší a udělám maximum, abych mu ji a celému týmu splatil.

Berete letošní sezonu ze svého pohledu jako průlomovou? Zejména co se týče přechodu z mládeže do dospělých.
Ano, určitě. Udělalo mi velkou radost, že jsem se dokázal prosadit už tuhle sezonu a ne až další. Teď bych se chtěl hlavně udržet, mám na čem pracovat. Po zranění cítím, že to stále není ono, ale doufám, že teď poladím formu na vrchol sezony.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....