Banes Motor České Budějovice
07.03.2017, Filip Kortus

Do semifinále dáme všechno, burcuje Michal Chovan

O jeho startu se ještě rozhodne, ale společně se spoluhráči se už teď moc těší. Útočník Michal Chovan před začátkem semifinálové série hovořil o tom, jak viděl z tribuny čtvrtfinále či co očekává od Slavie. „Jistě mají dobrý mančaft, ale my do toho dáme vše a věřím, že budeme úspěšní,“ přeje si šikovný slovenský forvard.

Závěr základní části a čtvrtfinále play off jste vynechal kvůli zranění. Jak jste na tom teď?
V úterý jsem byl poprvé na ledě, před tím jsem byl pouze bez výstroje. Nechtěl bych to předčasně hodnotit, ale cítil jsem se celkem dobře. Uvidíme, jak to bude dál, jsem na to zvědavý. Udělám vše pro to, abych mohl nastoupit.

Přivodil jste si zranění při utkání v Přerově?
Ano, před pěti týdny. Ještě jsem zkoušel hrát, ale už to nešlo. Uvidíme, jak to bude teď.

Nastoupit do série právě s Přerovem jste nebyl připraven?
To ne, zkoušel jsem to, ale ještě to nešlo. Na play off má být hráč stoprocentně připravený, jinak je zbytečný.

Potěšil vás výkon spoluhráčů a hladký postup 4:0 na zápasy?
Jasně, zvládli to skvěle. Oba domácí zápasy byly těžké, museli vždy otáčet vývoj skóre. Zejména v prvním zápase to bylo náročné, ale jak říkám, zvládl to výborně a je to dobře. Na venkovní půdě ani jednou neinkasovali, což je skvělá bilance. Teď je prostor nabrat síly a připravit se na semifinále, na které se již všichni těší.

V cestě do baráže vás znovu čeká pražská Slavia. Co lze od ní očekávat?
Těžko říct, je to dobrý tým s kvalitními hráči. Myslím si, že jsme na tom lépe. Máme kvalitnější tým s technicky výborně vybavenými hráči. Předpokládám, že moc branek padat nebude. Bude se hrát ze zabezpečených obran. Musíme proměňovat šance a důležitým faktorem jistě budou přesilové hry.

Přes nevyzpytatelnou Třebíč postoupila bez ztráty zápasu a v play off už druhým rokem po sobě zatím neztratila zápas. Svědčí to o tom, že zápasy play off jí vyhovují?
Jistě mají dobrý mančaft, přes Třebíč dokázali přejít. Loni byla skoro polovina našeho týmu zraněná, letos to bude úplně o něčem jiném. Máme lepší tým, jsme lépe připraveni. Dáme do toho všechno.

Nemá přeci jenom o něco slabší kádr než v loňské sezoně?
Na to bych moc nekoukal, těžké to s nimi bude. Rozhodovat jistě bude i psychika, všichni musíme jezdit naplno.

Vaším hnacím motorem jsou fanoušci, kteří umí svému týmu připravit výbornou kulisu i na venkovních kluzištích. V Edenu jste se vždy mohli cítit jako doma. Je podpora od fanoušků velká pomoc?
Víme, jak skvělé máme fanoušky. Výborně nás podporovali už v základní části, teď to bude platit dvojnásob. Doma jsou fantastičtí, venku také. Bude nás to hnát dopředu a věřím, že to zvládneme.

Držíte se spoluhráči při play off nějaké rituály?
Každý má svůj rituál, který dodržuje a samozřejmě ho nemění ani při play off. V týmu se nikdo neholíme, což je asi zatím to jediné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....