Banes Motor České Budějovice
29.03.2017, Filip Kortus

Vojtěch Krcho absolvoval kemp s reprezentační sedmnáctkou

Přestože už mládežnickým celkům skončila cesta v play off, sezona se jim ještě neuzavřela. Starší dorost čeká o víkendu domácí turnaj a ve výběru Motoru nebude chybět Vojtěch Krcho. Vysoký útočník předváděl po celý ročník dobré výkony a v tomto týdnu i dostal pozvání do národního týmu.

Starší dorost skončil v play off hned v prvním kole. Opticky jasným poměrem 0:3 vypadl s Piráty Chomutov, ale soupeř ze severu Čech se musel na postup pořádně nadřít. Dvakrát musel rozhodnout o výhře v sérii až při samostatných nájezdech. „Byla to celkem smolná série. Dvakrát jsme padli v nájezdech, z čehož ve třetím zápase jsme ještě šest minut před koncem vedli o dva góly. Škoda, že jsme si neprodloužili sezonu alespoň o jeden zápas,“ litoval jeden z lídrů Vojtěch Krcho.

Právě Krcho byl za své výkony odměněn v podobě pozvánky do národního týmu U17. Okusil čtyřdenní kemp v rakouském Salcburku, kde s místním týmem sehrála reprezentace dvě utkání. „Vůbec jsem pozvánku nečekal, mile mě to překvapilo. Sice jsem měl před srazem zdravotní potíže, ale nároďák se neodmítá a moc si vážím toho, že jsem byl vybrán,“ těšilo téměř dvoumetrového centra.

Salcburk bude od příští sezony soupeřem staršího dorostu Motoru, zázemí rakouského klubu je na opravdu vysoké úrovni. „Bylo to tam neskutečné, když jsem přijel, koukal jsem s otevřenou pusou. Jako z jiné dimenze,“ podotkl s úsměvem Krcho. Díky národnímu týmu zároveň poznal, kde má nedostatky a ve které herní činnosti by měl přidat. „Zjistil jsem, jak na tom jsem a na čem musím zapracovat. Byla to skvělá zkušenost,“ pochvaloval si.

V průběhu týdne už se zapojil zpět do přípravy se starším dorostem, který o víkendu čeká přípravný turnaj se zajímavými soupeři. V Budvar aréně se ve dvou dnech představí Vsetín, Chomutov, Znojmo či Mladá Boleslav. „Na turnaj se všichni těšíme. Pomalu skládáme kádr na následující sezonu, tím pádem to už bude první zkouška toho, jak na tom jsme,“ vypráví o nadcházejícím víkendu.

Rozpis utkání turnaje

Čtvrtek 30.3.

1. LP – 18:00 Chomutov - Znojmo

Pátek 31.3. 

2. LP – 8:00 Piráti Chomutov – Motor České Budějovice
2. LP - 10:15 Boleslav - Znojmo
2. LP - 12:30 Motor České Budějovice – Vsetín
2. LP - 15:00 Chomutov – Boleslav
2. LP – 17:30 Znojmo - Vsetín

Sobota 1.4. 

1. LP - 7:30 Boleslav - Vsetín
1. LP – 11:15 Motor České Budějovice – Znojmo
1. LP - 13:30 Chomutov – Vsetín
1. LP - 15:45 Motor České Budějovice – Mladá Boleslav

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....