Banes Motor České Budějovice
09.04.2017, Filip Kortus

Jistý brankář je základ úspěchu. Petr Kváča to ve Varech znovu potvrdil

Zápas pro něho nezačal dobře. Inkasoval už v první minutě, když ho z dorážky vlastní střely překonal Milan Mikulík. Poté už byl jako zeď. Brankář Petr Kváča byl znovu jedním z hlavních strůjců tříbodové výhry. Motor díky dobrému výkonu vyloupil karlovarskou KV arénu.

Jsou to z Varů mimořádně cenné tři body? Vracíte se do boje o postup, odlepili jste se ode dna tabulky.
Podali jsme výborný výkon. Poučili jsme se z domácí porážky s nimi a hráli jsme celé utkání tak, jak jsme si předsevzali. Vyvarovali jsme se herního výpadku. Dvě třetiny jsme na soupeře tlačili, ve třetí jsme to i díky dobrým oslabením úspěšně ubránili. Zaslouženě jsme si odvezli tři body.

Je dobře, že jste se nepoložili po inkasované brance v první minutě ani neproměněné přesilovce pěti proti třem?
Přesně tak, dodá to do dalších zápasů psychických sil, že jsme se dokázali zvednout a otočit to. Měli jsme na to dalších padesát devět minut a zvládli jsme to.

Brankáři to jistě nepřidá, když inkasuje v první minutě. Ne?
V pásmu u nás poskakoval puk a jejich hráč na mě vystřelil. Pouze jsem to vyrazil před sebe a on to přesně dorazil. Byla to celkem smůla. Byli jsme schopni to otočit a myslím si, že když budeme hrát takto dál, jsme schopni dále vyhrávat.

První dvě třetiny jste byli lepším týmem, měli jste více ze hry. Nebyla škoda, že jste se víckrát netrefili a neodskočili soupeři o více branek?
Určitě, ale všechny zápasy se hrají a budou hrát na málo branek s minimálním rozdílem. Dnešní utkání nám dodá sílu i do obranných řad, kde jsme dnes byli dobří.

Ve třetí třetině jste jednou znejistěl při zdánlivě lehčím zákroku. Co se přihodilo?
Už jsem s nimi dostal laciné branky, tudíž jsem si na to chtěl dát pozor. Zezadu jsem mírně narazil do tyčky, což mě malinko vyvedlo z rovnováhy. Puk jsem kontroloval, pouze jsem si ho nechal spadnout do klína.

V čem vězí to, že jste v baráži zatím mnohem úspěšnější venku?
Nevím, čím to je. Možná jsme doma před fanoušky lehce přemotivovaní. Zápas ve Varech nám přidá na sebevědomí a uvidíme, co bude dál.

Nyní by to chtělo navázat na dobrý výkon a potvrdit to na ledě Pardubic?
Přesně tak. Z Varů si musíme odvézt to nejlepší a v Pardubicích na ně vlétnout.

Na západě Čech to pro vás bylo už 67 utkání v sezoně. Pořád máte dost sil na posledních šest klíčových utkání?
Sílu máme. Dobře regenerujeme, je o nás skvěle postaráno. Nemáme si na co stěžovat, můžeme se soustředit pouze na sebe. Teď už toho moc nenatrénujeme, záleží pouze na nás, jakou si uděláme pohodu.

Vy sám celé play off a baráž nastupujete od prvních minut. Stále se cítíte svěží?
Ano, určitě. Mám od trenérů Romana Turka a Stanislava Hrubce několik rad a tipů na regeneraci, podporují mě stejně jako David Gába s Ondřejem Bláhou. Jsem v pohodě, svěží. Ráno se probouzím do nového dne skvěle, užívám si každé minuty na ledě. 

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....