Banes Motor České Budějovice
13.04.2017, Michal Heřman

Motor podruhé hostí Karlovy Vary. Může jít do čela baráže

Hráči ČEZ Motor České Budějovice vrátili po venkovních zápasech ve Varech a Pardubicích fanouškům úsměch na tvář a po sedmi kolech baráže drží druhé postupové místo. Tabulka je ale velmi vyrovnaná a rozdíl všech týmů je jen jednobodový. To se změní v pátek, kdy se hraje další kolo. A Motor v něm přivítá podruhé doma Karlovy Vary. Odveta za porážku 3:4 začne v 17:30.

Karlovy Vary rozšířily realizační tým a vyhrály nad Jihlavou 3:0

Karlovarští po neúspěšném zápase s Motorem, ve kterém prohráli 1:2, „angažovali“ do trenérského týmu známého Jaromíra Kverku, který v klubu zastává funkci sportovního manažera. Klub si od toho slibuje zlepšení hry a patřičné výsledky. A v prvním zápase, kdy Vary hostily Jihlavu, se jim to povedlo. Tým z Vysočiny prohrál 0:3.

„Jsem rád, že to dneska kluci zvládli, protože to byl těžký zápas. My jsme věděli, že potřebujeme vyhrát za tři body. Kluci k tomu přistoupili výborně, měli pohyb, hráli agresivně, soupeře napadali a byli u všeho dřív než soupeř. Samozřejmě nás také podržel brankář v některých těžkých situacích, které si Jihlava vytvořila. Gratuluji klukům k vítězství,“ řekl po zápase pro klubový web trenér Mikuláš Antonik.

Sestava Karlových Varů z posledního zápasu

Honzík – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Dušek, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Harkabus, M. Zadražil, Kohout

Páteční zápas Motoru s Karlovými Vary bude pikantní i vzhledem k pozápasovým událostem z minulého střetnutí. Generální manažer Energie označil Jihočechy za hráče, co přihrávají fauly a podal návrh k disciplinární komisi. Stížnost u vedení ligy ale nenašla potvrzení a Chovan s Hřebejkem tak mohou hrát i v dalších zápasech. Více o tématu jsme psali zde.


8. kolo baráže

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Energie K. Vary

pátek 14. dubna 17:30, Budvar aréna

Ohlas a informace z tábora Motoru

Filip Vlček před zápasem s Karlovými Vary: „Nějaké prohlášení varského manažera jde zcela mimo nás, my se soustředíme jen na náš výkon a na to, co se děje na ledě. V kabině jsme se tím vůbec nezabývali. Z Pardubic jsme po skvělém výkonu odvezli tři body, na to budeme chtít proti Varům v domácím prostředí navázat a před fantastickými fanoušky už určitě vyhrát za tři body.“

Důležitým faktorem pro zbývající část baráže by mohl být jeden návrat do sestavy. Tomáš Nouza po zlomenině trénuje s týmem a existuje šance, že by již v pátek mohl naskočit do utkání. Po zranění hlavy by měl být k dispozici navíc i produktivní Luboš Rob.

Tabulka baráže

1. Jihlava 11 bodů, 2. Motor Č. Budějovice 11, 3. Pardubice 10, 4. Karlovy Vary 10

Statistiky baráže



ČEZ Motor České Budějovice
vs
Energie Karlovy Vary
Michal Chovan – 6 (2+4)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Flek – 7 (4+3)
Chovan, Filmann, Čermák, Vlček – 2
Nejlepší střelec
Flek, Beránek – 4
Michal Chovan – 4
Nejlepší nahrávač
Gríger, Kindl, Rachůnek – 4
Žiga Pavlin – 4 (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Dujsík – 3 (0+3)
Filip Novák – 10
Nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý – 35
Petr Kváča 93,55% – 1,98
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek David Honzík 93,41% – 1,45
Tomáš Závorka 83,33% - 3,57
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice