Banes Motor České Budějovice
15.04.2017, Michal Heřman

Jihočeši mají šanci odskočit soupeřům. Potřebují ale poprvé porazit Jihlavu

Důležitý dvojzápas s Duklou Jihlava čeká na hokejisty českobudějovického Motoru. Začne se v neděli na Vysočině, v Budvar aréně se spolu soupeři utkají letos naposled v úterý. Oba mají 13 bodů a drží postupové pozice do extraligy.

Jihlava vedla 3:0. Nakonec vyhrála až na nájezdy

Více zamotanou baráž si fanoušci snad ani nemohli přát. Po osmi odehraných kolech je situace taková, že první a druhý tým tabulky (Jihlava a Motor) mají 13 bodů, třetí a čtvrtý tým 11. Stačí tak pouhé jedno zaváhání a z lídra může být tým na nepostupovém místě místě či naopak.

Rozdíl v tabulce mohl být větší, kdyby v pátečním utkání dokázala Dukla Jihlava udržet slibné tříbrankové vedení s Pardubicemi. Během pěti minut ve třetí třetině dokázali Pardubičtí srovnat na 3:3 a zápas nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich uspěl tým z Vysočiny.

„Dvě třetiny jsme hráli výborně, šli jsme vítězství naproti. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit stejně aktivně jako do prvních dvou. Bohužel nevím, jestli se naši hráči lekli toho, že vedeme 3:0 a že bychom mohli Pardubice porazit za tři body. Pro nás z nepochopitelných důvodů nastal pětiminutový výpadek a soupeř kvalit Pardubic toho dokázal využít, srovnal zápas na 3:3. Nicméně od šesté minuty třetí třetiny klobouk dolů před hráči, co předváděli v oslabení. Padali tam, jak se říká, po držce a dovedli utkání do prodloužení. V něm žádné šance nebyly a na nájezdy jsme byli úspěšnější než hosté, proto dva body zůstávají doma,“ řekl po zápase pro klubový web trenér František Zeman.

Sestava Jihlavy z posledního zápasu

Svoboda - Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, Skořepa, Jergl – Čachotský, Seman, Zeman – Důras, R. Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl

V letošní sezoně se Motor utkal s Jihlavou již šestkrát a pokaždé odešel jako poražený. Nyní má sedmý pokus, aby tuto nepříjemnou sérii zastavil a připsal si čtvrtou výhru v řadě.


9. kolo baráže

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor Č. Budějovice

neděle 16. dubna 17:30,  Horácký zimní stadion

Miloslav Čermák o Jihlavě

„Všichni doufáme, že Jihlavu porazíme. Musíme se perfektně připravit, protože nás čekají dva důležité zápasy. Snad tu nepříjemnou sérii konečně prolomíme.“

Tabulka baráže

1. Jihlava 13 bodů, 2. Motor Č. Budějovice 13, 3. Pardubice 11, 4. Karlovy Vary 11

Statistiky baráže




HC Dukla Jihlava
vs
ČEZ Motor České Budějovice
Adam Zeman – 7 (3+4)
Nejproduktivnější hráč
Michal Chovan – 6 (2+4)
Miloslav Čermák – 6 (3+3)
Filip Seman - 4
Nejlepší střelec
Miloslav Čermák – 3
Zeman, Šidlík, Skořepa – 4
Nejlepší nahrávač
Chovan, Pavlin – 4
Petr Šidlík – 5 (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin – 5 (1+4)
Kaláb, Kajínek – 10
Nejtrestanější hráč
Filip Novák – 14
Miroslav Svoboda 92,47% – 2,26
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek Petr Kváča 93,83% – 1,84
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....