Banes Motor České Budějovice
23.04.2017, Miroslav Mayer

V Karlových Varech se Motor rozloučí se sezonou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Baráž už je pro Motor ztracena, ale ještě zbývá dohrát poslení zápas. Energie Karlovy Vary stále malou naději na postup má, a tak dá do zápasu všechno. Jihočeši si nebudou chtít na závěr udělat ostudu a baráž slušně dohrát. Poslední kolo baráže se odehraje v neděli od 16 hodin v KV aréně.

Karlovy Vary mají ještě malou šanci

Poslední kolo baráže ještě bude důležité pro Pardubice a také Karlovy Vary. Oba tyto týmy bojují o druhé postupové místo. Lépe je na tom Dynamo, které má o bod více a lepší vzájemné zápasy. Navíc Dukla Jihlava zřejmě nebude mít velký zájem prát se v Pardubicích o body, a tak lze očekávat, že právě Dynamo Pardubice bude druhým postupujícím týmem z baráže do extraligy a Energie bude příští rok soupeřem Motoru ve WSM lize. Přesto alespoň malá naděje ještě žije a Západočeši budou chtít doma vyhrát a musí spoléhat na pomoc týmu z Vysočiny.

Z hlediska Motoru se už jedná o dohrávku, kde zřejmě dostanou více prostoru mladší hráči a také ti, kteří neměli dosud na ledě tolik prostoru. Mnoho fanoušku doufalo, že právě v lázeňském městě bude slavit postup Motoru, a zakoupilo si předem lístky právě na tento mač. Kolik jich bude nakonec zápasu přítomno, je za současné situace otázkou.


12. kolo baráže

HC Energie Karlovy Vary - ČEZ Motor Č. Budějovice

neděle 23. dubna 16.00,  KV aréna

Z tábora Motoru

Velké zklamání, to je jediné slovo, které vystihuje situaci Jihočechů. Baráž byla rozhodně hratelná, nikdo z týmů nebyl o hodně lepší než ostatní, a přesto to nevyšlo. Na analýzy je ještě dost času a určitě se jich objeví velká spousta, ale výsledek to nezmění. Ten je bohužel jasný, další rok ve WSM lize. Potvrzuje to, že postoupit do nejvyšší soutěže je možná těžší, než vyhrát titul. Zbývá už jen dohrát poslední utkání baráže se ctí a čekat, co se stane s kádrem pro příští sezonu. Management klubu bude muset mnohé změnit a přivést klíčové hráče, kteří potáhnou tým hlavně v play-off a v případné baráži.

Statistiky baráže




ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Energie Karlovy Vary

Miloslav Čermák – 6 (3+3)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Flek – 10 (6+4)
Filip Vlček – 4
Nejlepší střelec
Jakub Flek– 6
Chovan, Pavlin – 4
Nejlepší nahrávač
Tomáš Rachůnek – 5
Žiga Pavlin – 5 (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Vladimír Sičák – 4 (0+4)
Martin Heřman – 24
Nejtrestanější hráč
Václav Skuhravý – 53
Petr Kváča 92,33% – 2,19
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek David Honzík 90,91% – 1,92
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....