Banes Motor České Budějovice
03.07.2017, Filip Kortus

Zlepšení! Motor se rázně posunul v žebříčku evropských klubů

Znovu po roce vyhlásil francouzský webový server passionhockey.com nejlepších dvě stě padesát hokejových klubů v Evropě a letos si Motor v celkovém žebříčku výrazně polepšil. Posunul se hned o čtyřicet pozic a zajistil si místo nejlépe hodnoceného týmu z první ligy.

Uznávaný hokejový portál passionhockey.com každoročně přináší žebříček dvě stě padesáti nejlepších evropských mužstev. Své zástupce v něm má i WSM liga, jejíž nejvýše postaveným zástupcem se stal ČEZ Motor na sto devatenácté příčce. Za sebou nechal například Duklu Jihlavu či účastníka EBEL Orli Znojmo. Nejlépe z českých klubů se umístili Bílí Tygři Liberec, do první dvacítky se díky mistrovskému titulu posunula Kometa Brno.

Celkové pořadí určuje, kolik jednotlivé týmy uhrály v sezoně bodů. Dalším rozhodujícím faktorem je předem nastavený koeficient soutěže, který se hodnotí dle náročnosti ligy. Zahrnuty jsou i zápasy v Lize mistrů, play off či duely o udržení v soutěži.

 
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....