Banes Motor České Budějovice
16.08.2017, Denisa Józsová

JUN: JIH - CEB 2:5 - Junioři opět porazili Jihlavu

Velmi emotivní utkání odehráli junioři na jihlavském ledě. V zápase padlo několik trestů za hrubost. Jihočeši nasázeli svému soupeři pět branek a připsali si vítězství 5:2. Největší zásluhu na vítězství mělo budějovické duo Dančišin a Matys. První jmenovaný si připsal hattrick a druhý jmenovaný vstřelil branky dvě. Další utkání hrají naši junioři již zítra proti David Servisu!

Zápas lépe začal pro hostující Motor, který hned po úvodním buly častěji držel puk a kombinoval v domácím útočném pásmu. Dukla se ale mohla paradoxně ujmout vedení, jenže puk, který proklouzl Němcovi pod betony a pomalu se šoural k levé tyči, byl zavčasu odpálen hostujícími hráči do bezpečí. O čtyřicet sekund později ale obrana domácích nedobruslila včas, Kouba přihrál křižně přes celé pásmo Lukáši Matysovi, který puk trefil do volného místa mezi Judovou maskou a břevnem. Hosté pokračovali ve svém dobrém výkonu, když se o minutu a půl z mezikruží prosadil nehlídaný Michal Dančišin a hosté tak vedli už o dvě branky. Budějovičtí mohli umocnit svůj tlak přesilovkou, když byl Waller vyloučen za podražení, domácím dělalo problémy zejména vyhození z pásma, ale kýžený gól nevstřelili. Naopak Dukle se povedla akce hned po oslabení, kdy Váňa na druhé straně kluziště našel přesným pasem Slavomíra Kadlečka, který tak snížil a dal domácím naději. O necelou minutu později následoval tvrdý hit na domácího hráče, který spustil emoce a strkanice, kterých v tomto utkání bylo mnoho. Před koncem třetiny mohl ještě srovnat Strnad, branku ovšem netrefil.

Druhá třetina začala klidněji než konec první, první šance přišla až v 28. minutě, kdy Toman přihrával Kronusovi v přečíslení 2 na 1, Juda se ale stihl přemístit a znemožnil tak navýšit vedení hostí. O patnáct sekund později ale ztratil Krtek na modré čáře puk, který získal Lukáš Matys a ranou do levého růžku dodal Budějovickým zase větší klid. Pro domácí bylo ještě hůře o minutu a půl později, kdy po odrazech v předbrankovém prostoru si puk našel Michal Dančišin a nemýlil se. Toto byl zároveň poslední gól pro brankáře Judu, který přepustil místo kolegovi Šťastnému. Totéž se rozhodla provést i hostující střídačka, Svoboda se tak stal hlavním strážcem svatyně hostí. Hned se zapracoval do utkání, neboť v necelé půlminutě čelil dvěma únikům, jak Mejzlíka, tak Kadlečka ale vychytal. Po rozkouskované části vlivem různých strkanic měla Dukla výhodu hry 4 na 3. Překvapivě si ale dokázal vytvořit šanci hostující tým, jenže Dudáček ve velké rychlosti v přečíslení nezasunul puk do branky. Ihned po této šanci červenožlutí vyjeli taktéž do přečíslení, jenže částečně díky zásahu Svobody vznikl závar, nejrychleji se v něm zorientoval David Váňa a snížil na dvoubrankový rozdíl.

Třetí třetinu začala aktivně Dukla, ale ani Čermák a později Peschout nepřetavili své střely v gól. Když už to vypadalo, že se utkání v poklidu dohraje, pustili se do sebe Strnad s Dudáčkem, hostující bek vyfasoval desítku navrch za nesportovní chování (poslal vztekle hokejku Strnada přes celé hřiště). Jihlava zkoušela v závěrečných minutách dostat hosty pod tlak, ale nedařilo se jí to. K zdramatizování utkání měla dobrou příležitost minutu do konce, když po další menší strkanici dostal dvě minuty hostující Kaiser za krosček a domácím se naskytla přesilovka 5 na 4, kterou umocnili odvoláním brankáře. Drama ale odmítl Michal Dančišin, který sice svým pomalým, ale přesným vyhozením z obranného pásma definitivně rozhodl o výsledku, domácí Dukla tak podlehla Motoru, 2:5.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (Motor ČB): Utkání bylo na přátelák zbytečně tvrdé, bylo tam mnoho vyloučení, ale takové ty zápasy s Jihlavou prostě jsou. Snažili jsme se hrát aktivní hokej, což se nám dařilo, ač ta hra byla hodně kouskovaná. Myslím si, že účel přípravy to splnilo.

Karel Nekvasil (Dukla Jihlava): Měli jsme špatný vstup do utkání, nepovedla se nám první třetina, Budějovice byly lepší, bruslivější, agresivnější, odskočily nám na dva góly. Pak se hra zlepšila, ale trápí nás koncovka, takže jsme nemohli dát gól. Byla tam spousta zbytečných faulů, vůbec nám nefungovala hra v obranném pásmu. Zítra doufám, že utkání odehrajeme lépe.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....