Banes Motor České Budějovice
21.08.2017, Adam Pavlíček

Motor míří do Strakonic, Plzni bude chtít vrátit prohru

Při příležitosti výročních oslav založení města Strakonice sehraje Motor další přípravné utkání. Na strakonickém ledě vyzve Plzeň, která českobudějovický tým již v přípravě jednou porazila. Utkání startuje v 17:30 ve strakonické Knurr aréně, zahájen už byl předprodej vstupenek.

Škoda Plzeň

Hokejisté ze západu Čech odehráli zatím pět přípravných zápasů. Indiáni disponují lehce negativní bilancí, která činí dvě výhry a tři prohry. Od zápasu s Motorem sehrála Plzeň utkání tři. Nejprve přemohla Jižní Koreu po samostatných nájezdech a následně se utkala dvakrát s Chomutovem. Na domácím ledě padla po prodloužení 2:3, v SD ARÉNĚ poté Piráty porazila 4:1. Po utkání s českobudějovickým týmem má západočeský tým naplánované ještě čtyři mače. Mezinárodní náboj budou mít dvě tato klání, konkrétně se plzeňští utkají se švýcarským EHC Kloten Flyers a s německým týmem Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg. Síly změří ještě s Klatovy a s pražskou Slavií.

Plzeňská sestava prochází viditelnou obměnou. Jedna z nejcitelnějších ztrát je určitě odchod Dominika Kubalíka, nejlepšího střelce extraligy z minulých dvou sezon. Kubalík se rozhodl sbírat zahraniční zkušenosti, a tak se vydal do KHL, kde bude působit v ruské Ufě. Toho mají nahradit dvě velmi zvučné posily v podobě Milana Gulaše a Tomáše Mertla. Pozor by si měli dávat českobudějovičtí hokejisté také na Američana Ryana Hollwega, bývalého hráče New York Rangers či Toronta Maple Leafs. Právě Hollweg o smlouvu na západě Čech zatím bojuje. V utkání proti Motoru se mu podařilo vsítit zatím jeho jedinou branku v přípravě. Naopak proti Chomutovu byl vyloučen do konce zápasu za vražení na hrazení.

Sestava Plzně z minulého zápasu:

Svoboda – Kvasnička, Kadlec, Pulpán, Jones, Moravčík, Kaňák – Straka, Preisinger, Gulaš – Kindl, Stach, Indrák – Schleiss, Kodýtek, Chalupa – Procházka, Přikryl, Hollweg

Dokáže Motor navázat na dobré utkání proti Kladnu?

V posledním přípravném utkání na domácím ledě si Motor počínal solidně. Kladenské Rytíře přehrál 3:1 a slavil tak druhou domácí výhru. Již nyní je jasné, že v českobudějovickém dresu se nepředstaví Radek Prokeš společně s Miloslavem Jáchymem, kteří na zkoušce neuspěli. Naopak o smlouvu budou bojovat Patrik Marcel a také Petr Gřegořek, kterého ale prozatím limitovaly zdravotní problémy. Motor bude chtít Plzni vrátit prohru a urvat tak třetí výhru v přípravě. Oba týmy budou ke startu připraveny v úterý v 17:30, kdy utkání začíná.

Sestava Motoru z minulého zápasu:

Gába – Fillman, Novák, Vráblík, Pýcha, Kutlák, Marcel, Pavlin, Mucha, Jáchym – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Doktor, Prokeš.


7. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

HC Škoda Plzeň

úterý 22.8 2017, 17:30
Knurr aréna, Strakonice

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....