Banes Motor České Budějovice
23.08.2017, Filip Kortus

Osmá třída skončila na domácím turnaji stříbrná!

O víkendu proběhl na zimním stadionu turnaj osmých tříd a domácí výběr si vedl velmi dobře. Probojoval se až do závěrečného finále, kde podlehl vítězi pražské Slavii.

Marek Židlický, Jiří Burger, Radek Gardoň, Zdeněk Nedvěd, Tomáš Kucharčík, Filip Turek, František Čech nebo Stanislav Jasečko. Ti všichni byli k vidění o víkendu na ledě Budvar arény. Ne však na ledě s bruslemi a hokejkou, ale jako trenéři svých svěřenců - hokejistů osmých tříd.

V sobotu a neděli (19. - 20. 8. 2017) se uskutečnil v budějovické aréně hokejový turnaj 8. tříd. Hrálo se souběžně na obou ledových plochách, systémem každý s každým. Všechna utkání se hrála na dvakrát dvacet minut čistého času.

Domácí tým pod taktovkou trenérského dua Filip Turek a František Čech sehrál vyrovnané zápasy s předními týmy naší země v této mládežnické kategorii. Nad síly domácího týmu byla pouze pražská Slavia Praha, která zvítězila jak v základní části, tak i v následném finále.

Účastníci turnaje: Motor České Budějovice, Slavia Praha, Rytíři Kladno, Dukla Jihlava, tým Jihočeského kraje, EHC Straubing.

Výsledky základní části

text

Výsledky zápasů o konečné umístění

text

Výsledky turnaje

1. HC Slavia Praha
2. ČEZ Motor České Budějovice
3. Rytíři Kladno
4. Dukla Jihlava
5. tým Jihočeského kraje
6. EHC Straubing

Nejlepší brankář: David Kubík (Rytíři Kladno)
Nejlepší obránce: Lukáš Číhal (Dukla Jihlava)
Nejlepší útočník: Šimon Slavíček (Slavia Praha)
Nejlepší střelec turnaje: Jiří Beníšek (ČEZ Motor).
Nejužitečnější hráč turnaje: Šimon Slavíček (Slavia Praha).


Sestava Motoru

Heidinger, Slanina - Hromada, Kumpfmuller, Placek, Novák, Cibulka, Srnec - Marhoun, Bukovský, Hála, Kříž, Pitel, Beníšek, Sochor, Tauer, Kotous.

Zápasy Motoru

Motor - EHC Straubing 17:1 (13:1, 4:0)

Branky Motoru: Beníšek 4, Hála 3, Tauer 2, Kříž 2, Pitel 2, Kotous, Novák, Srnec, Sochor.

Motor - Kladno 3:1 (1:0, 2:1)

Branky Motoru: Beníšek 2, Kumpfmuller.

Motor - tým Jihočeského kraje 6:2 (4:1, 2:1)

Branky Motoru: Marhoun 2, Kříž, Hromada, Cibulka, Pitel.

Motor - Jihlava 4:3 (4:1, 3:2)

Branky Motoru: Novák, Kříž, Beníšek, Hála.

Motor - Slavia 2:4 (1:2, 1:2)

Branky Motoru: Sochor, Marhoun.

Motor - Slavia 1:4 (1:2, 0:2)

Branka Motoru: Kříž.


Hodnocení trenéra Motoru Filipa Turka

"Jsem přesvědčen, že se nám povedlo uspořádat velice kvalitní turnaj. Kluci sehráli ve dvou dnech šest utkání a hlavně v neděli si sáhli až na dno fyzických sil. Před turnajem bychom druhé místo určitě brali, ale když už se dostanete do finále, tak to trochu mrzí… Ale i tak je to pro nás úspěch a všichni hráči zaslouží velkou pochvalu. Slavie měla ve svém středu jednoho nadstandardního hráče, který nás prakticky porazil sám. Rovněž jsem rád, že už druhým rokem úspěšně spolupracujeme s vybranými kluky ročníku 2004 z okolních klubů, kdy k nám velice rádi jezdí, ať už na tréninky nebo zápasy. Výbornou práci odvádějí trenéři ve Strakonicích a Veselí nad Lužnicí. Úzká spolupráce na této úrovni nejen s těmito kluby Jihočeského kraje je dobrým směrem pro budoucnost českobudějovického mládežnického hokeje."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....