Banes Motor České Budějovice
28.08.2017, Klára Červená

Poslední přípravný zápas odehraje Motor na Kladně

Před startem WSM ligy čeká budějovické hokejisty už jen jeden přípravný zápas. Ten se odehraje v úterý v 17:00 v kladenské ČEZ areně. V minulém přípravném utkání porazili naši hokejisté Rytíře 3:1. Podaří se Motoru znovu obhájit vítězství?

Rytíři Kladno

Kladenští hokejisté neproplouvají přípravou zrovna šťastně. Zvítězit se jim podařilo pouze jednou nad Karlovými Vary, avšak v odvetném zápase Energii podlehli 1:4. Nicméně ani tak se nejedná o soupeře, kterého by bylo radno podceňovat. Podle Tomáše Redlicha, autora jediné kladenské branky, která v posledním zápase padla, chtějí Rytíři do dalšího utkání ještě zlepšit hru v obranném pásmu a založení útoku.

Středočeši před novou sezónou zásadně obměnili tým. Mezi nové posily patří beci Martin Lenďák z Havířova, Petr Štindl z Prostějova, útočníci Tomáš Kaut z Pardubic, Johan Lorraine z Kazachstánu, Linus Svedlund ze Švédska a brankář Miroslav Kopřiva z Košic. Z pražské Slavie se také navrátil útočník Daniel Kružík. V posledních dnech se také hodně mluví o tom, zda se do Kladna nevrátí hokejová legenda Jaromír Jágr. Podle posledních informací se však možná rýsuje jeho působení v zámořském Calgary.

Tým před začátkem nové sezóny opustili Jiří Burger, Jiří Cetkovský, Jiří Drtina, Miroslav Hanuliak, Josh Gratton, Peter Jánský, František Ptáček, David Růžička, Petr Ulrych a v neposlední řadě také vicemistr světa z lotyšské Rigy z roku 2006, Petr Tenkrát, který skončil hokejovou kariéru.

Sestava Kladna z minulého utkání:

Cikánek – Hořava, Zelingr, Štindl, Kehar, Veber, Štich, Lenďák, Matula – Tůma, Machač, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad – Lorraine, Svedlund, Kaut – Kružík, Kubík, Redlich.

Poslední vzájemné utkání Motoru s Kladnem:
Motor – Kladno 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Vlček (Čermák, Nedorost), 22. Galamboš (Crowder), 32. Pajič (Marcel) – 48. Kloz (Kaut). Vyloučení: 3:8. Diváků: 1880.
Sestava Kladna: Kopřiva – Kehar, Lenďák, Hořava, Havelka, Zelingr, Veber, Štich – Vildumetz, Svedlund, Lorraine – Redlich, Zikmund, Kružík – Kloz, Kaut, Pekr – Strnad, Machač, Kubík.

Z tábora Motoru

Poslední zápas Motoru se Znojmem nedopadl pro Budějovice příznivě. Tým Antonína Stavjani inkasoval svou první branku již 38 sekund od začátku první třetiny utkání a o půl minuty později už byl stav utkání dokonce 2:0. Jediným budějovickým skórujícím hráčem se stal Václav Nedorost, zápas tedy skončil vítězně pro Znojmo skórem 4:1. Hokejového souboje se kvůli zranění nezúčastnil gólman David Gába. Svůj v pořadí již druhý zápas si ale v dresu Motoru stihl střihnout obránce Patrik Marcel, který ukázal své silové schopnosti, když se pět minut před koncem utkání pustil do pěstního souboje se Špačkem. Zároveň se s vedením Motoru dohodl na smlouvě, tudíž bude na jihu Čech rok hostovat.

Sestava Motoru z posledního zápasu:

Kváča – Fillman, Marcel, Mucha, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Kachyňa – Crowder, Pajič, Nedorost – Čermák, Galamboš, Novák – Šulek, Káník, Heřman – Doktor.


9. přípravné utkání

Rytíři Kladno

ČEZ Motor České Budějovice

úterý 29. srpna 2017, 17:00
ČEZ aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....