Banes Motor České Budějovice
27.09.2017, Filip Kortus

V koncovce se trápíme, je si vědom Vlastimil Dostálek

Připravil pro Pavla Pýchu jedinou a zároveň rozhodující branku. Po zápase cítil velkou úlevu ze dvou bodů, přesto nemohl být úplně spokojen. Útočník Vlastimil Dostálek bral dva body proti Frýdku-Místku pozitivně, ale mrzela ho koncovka, která Motor trápila celé utkání.

Dva body proti Frýdku berete nebo to považujete za ztrátu?
Bylo to vydřené, za dva body můžeme být rádi. Hrozně se trápíme v koncovce. Neproměnili jsme zhruba deset tutových šancí. Přijde mi, že se na to tolik nekoncentrujeme a myslíme si, že nám to tam bude padat samo. Kdybychom měli více důrazu a zodpovědnosti v zakončení, tak jsme do prodloužení ani jít nemuseli, ale rozhodně bereme to, co máme.

Další překážkou v zakončení byl velmi dobře chytající brankář Strmeň?
Chytal dobře, ale sami jsme mu to často usnadňovali. Myslím si, že herně na tom nejsme špatně, ale koncovka nás brzdí a trápí. Soupeře po většinu času přehráváme, ale chybí tomu to hlavní. Góly.

Nejvíce šancí na vstřelení branky bylo v první třetině? V ní jste soupeře místy jasně přehrávali.
První a třetí třetinu jsme dle mého odehráli slušně, druhou se nám tolik nedařilo. Frýdek se oklepal z úvodního tlaku a začal nám vyrážet do nepříjemných brejků. Často byli nebezpeční, vždyť trefili břevno i tyč. Ale pokud my nedáme branku, tak je to jedině vzpruha pro soupeře, kterého to posílí do další fáze zápasu.

Zažil jste někdy v poslední době, že by utkání skončilo po základní hrací době bez branek?
Ano, jak v Brně, tak v Přerově. Jsou to těžké zápasy, poté je to o jedné chybě, která může rozhodnout celé utkání. Vážíme si toho, že jsme dokázali urvat dva body.

V prodloužení se zdálo, že máte nad soupeřem převahu. Trénujete na tréninku prodloužení tři na tři často?
V létě jsme se tomu věnovali hodně, ale budu se opakovat. Měli jsme minimálně tři gólové příležitosti a proměnili jsme až tu čtvrtou.

Co k jediné brankové situaci? Věděl jste o najíždějícím autorovi vítězné branky nebo si na vás zakřičel?
Peter Galamboš jel pro kotouč a svedl se soupeřem souboj, po kterém skončili oba na ledě. Sjel jsem si pro puk a objel jsem ležícího hráče Frýdku. Jeli jsme dva na jednoho, o Pavlovi jsem věděl a čekal jsem na pohyb obránce. Jakmile ke mne udělal krok, hned jsem to přehrál na Pavla, který se hezky trefil.

Minulé utkání v Kadani jste se trefil poprvé v sezoně. Ulevilo se vám, že jste dá se říct odšpuntoval svou střeleckou bilanci v sezoně?
Před začátkem sezony jsem byl zraněný a první zápasy jsem se hledal. Bylo to pro mne těžké a myslím si, že za poslední tři zápasy jsem se srovnal a dávám týmu to, co je potřeba. Jsem strašně rád, že jsme teď najeli na šňůru tří výher, ale musíme jít dál a dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....