Banes Motor České Budějovice
28.09.2017, Karel Svoboda

MDO: MHK - CEB 6:1 - Čtvrtá prohra mladšího dorostu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mizérie mladšího dorostu pokračuje. V dnešním duelu bohužel nestačil na královehradeckého soupeře, který zasypal brankáře Korytara 58 střeleckými pokusy. S pouhými třemi body se tak i nadále Jihočeši krčí na devátém místě skupiny Střed.

První třetina nabídla fanouškům nadprůměrnou podívanou. Hradečtí coby favorité na nic nečekali, už po 62 sekundách vedli! Skóre otevřel přesnou střelou obránce Jakub Naar – 1:0. V šesté minutě trefil břevno hostující Hracholskij, jinak hru tvrdil převážně Hradec. Velké šance neproměnili Pelda či Lang, pak se v úniku objevil Kašpar. Dvě minuty před pauzou už přece jenom domácí skórovali podruhé, rychlý kolotoč zakončil střelou v pádu Kryštof Lang a potvrdil povedený vstup svého týmu do utkání – 2:0.

Územní převaha ve druhé části ještě narostla, jenže Východočeši se jen ztěžka dostávali do zajímavějších možností. Na dlouhou dobu jedinou byla ta v podání Budiny, proti němuž skvěle zasáhl gólman Korytar. Hradecký tlak vedl k dalším početním výhodám, kterým chyběl tlak do branky. Až když domácí hráli celkově pátou přesilovku, 12 sekund před jejím koncem našli potřebný recept. Moravec nabil na střed právě Matyáši Budinovi, jehož špatně pokryl soupeř, a hradecký útočník přesně zamířil k bližší tyči – 3:0. Motor si zcela ojedinělou šanci vytvořil až před přestávkou, krásná kombinace skončila u Svacha, jenže ten z mezikruží vypálil mimo. Střelecký poměr 22:4 za dvacet minut mluvil o všem.

Skóre se do obrazu hry celkem promítlo, po startu třetí třetiny nebylo k vidění nic moc zajímavého. Budějovičtí díky početní výhodě alespoň strávili nějaký čas na útočné polovině, ale Mountfield se postupem času oklepal. Po devíti minutách takřka z ničeho vytěžil uklidňující čtvrtý gól, když po brankářově zákroku proti Langově střele zívala prázdná klec na Filipa Boštíka – 4:0. Až v závěru se dění na ledové ploše zase otevřelo. Matyáš Budina trefil pátý hradecký gól po dobré práci Peldy v rohu pásma, nápor pak pokračoval v přesilovce. Tomáš Sajdl na druhé straně hlídal čisté konto, jenže nakonec neuhlídal. Hanák vyhrál buly přímo na hokejku Jana Janocha, který se z první trefil opravdu parádně – 5:1. Přesto ale poslední slovo patřilo domácím. A stylově Matyáši Budinovi. Ten po vhazování zase těžil z dobré práce Kašpara (0+4) s Langem (1+2), ukázal důraz na brankovišti a dvě minuty před koncem završil hattrick – 6:1.

Ohlasy po zápasu

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Do zápasu jsme vstoupili zodpovědně, ze zajištěné obrany. Nabádali jsme kluky, aby útočili a napadali, a drželi jsme to celý zápas. Celý zápas jsme byli na kotouči, myslím, že jsme byli lepším týmem a zasloužili jsme si tři body. Klukům pořád připomínáme, že každé utkání začíná za stavu 0:0, jdeme do toho pokaždé s pokorou a naplno.

Radek Kampf (HC Motor České Budějovice):
Začali jsme dobře, ale dostali jsme gól po chybě před gólmanem, kde jsme šli zbytečně do kličky. Pak jsme hráli docela slušně, vytvořili jsme si dobré příležitosti, myslím, že tam byly dvě tyčky. Inkasovali jsme ale gól na 2:0 po objetí v situaci jeden na jednoho. Druhá třetina byla z naší strany úplně katastrofická. Hrozně jsme ustupovali a nedostávali puky z obranného pásma, nechali jsme Hradec tvořit hru. S tím se potýkáme, to byla zatím asi nejhorší třetina, kterou jsme hráli. Pak jsme udělali nějaké korekce v sestavě a trošku se to zlepšilo, ale po individuálních chybách kolem branky jsme zase dostali tři góly. Z naší strany to bylo hodně špatné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....