Banes Motor České Budějovice
29.09.2017, Klára Červená

Motor se veze na vítězné vlně. Podaří se mu ji zachovat i v utkání se Vsetínem?

Z minulého zápasu si připsali každý pouze po dvou bodech. Sedmé kolo extraligy se pro ně neslo ve znamení prodloužení, přesto se nevzdali a bojovali až do konce. Vítězové obou vyrovnaných nervydrásajících zápasů se nyní utkají spolu v sobotu 30. září na vsetínském ledě od 17:30 hodin.

Vsetín – nováček ve WSM lize

Tým trojnásobného mistra světa, Jiřího Dopity, v minulé sezoně svedl úspěšný boj o postup do WSM ligy. Hned v prvním kole se nováček soutěže předvedl, když porazil ústecký Slovan 5:2. Od té doby hrál třikrát v prodloužení, přičemž dvakrát zvítězil. Brzy však přišlo vystřízlivění z počátečních úspěchů. Šňůru čtyř proher v řadě se žlutozeleným podařilo přetrhnout s odřenýma ušima, když ve středu v prodloužení porazili Havířov, který zápasil na domácím ledě. Vyrovnaný zápas rozhodl až v jedenašedesáté minutě Jaroslav Markovič za asistence Davida Březiny. Vsetín je zatím v tabulce předposlední, pod ním je už jen Kadaň.

Valaši s největší pravděpodobností nyní nastoupí bez tří zraněných hráčů. Jsou jimi: Martin Janáček (poraněné koleno), Ondřej Holomek (poraněný kotník) a Radim Kucharczyk (poraněné rameno). Zvláště poslední jmenovaný patří podle tabulky k pěti nejproduktivnějším hráčům Vsetína.

Sestava Vsetína z minulého utkání

Horčička (Šurý) – Frolo, Ostrčil, Teper, Žák, Dundáček, Hryciow – Markovič, Hruška, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Hořanský, Jonák, Finsterle – Kajaba, Šilhavý, Weintritt.


8. kolo

VHK Robe Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 30. září 2017, 17:30, Zimní stadion Na Lapači

Z města pod Černou věží

Jihočeši mají za sebou vyrovnaný zápas s Frýdkem-Místkem. Souboj rozhodl až ve třiašedesáté minutě Pavel Pýcha, který si připsal jedinou branku v celém utkání. Po několikaměsíční pauze se do sestavy Jihočechů vrátil zkušený útočník Lukáš Květoň. Motoru se poslední dobou vede velmi dobře. Ze sedmi odehraných zápasů prohrál pouze dvakrát a to s Havířovem a s Benátkami nad Jizerou, na domácím ledě si i díky skvělým fanouškům stále drží neporazitelnost.

Sestava Motoru z posledního utkání

Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák , Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Pajič, Nedorost – Crowder, Galamboš, Dostálek – Šulek, Vlček, Heřman – L. Květoň, Káník, Marcel.

Předzápasové slovo Antonína Stavjani:

"Do zápasu ve Vsetíně v brance znovu nastoupí Petr Kváča, obrana bude beze změn. V útoku se možná budeme muset uchýlit k nějakým jiným variantám, protože v sobotu dochází ke kolizi se zápasem juniorů. Juniorka má v týmu plno marodů, takže po ranním rozbruslení uvidíme, kdo s námi z mladších hráčů pojede."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....