Banes Motor České Budějovice
20.10.2017, Tisková zpráva

Motor láká školy i školky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nejen momentální hokejové výkony a atmosféra v hledišti zajímá hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice, všichni v klubu myslí také na budoucnost, a proto vznikly hned dva projekty, které mají k hokeji a na hokej přitáhnout děti a mládež. "Učíme se bruslit s Motorem" je akce, při níž se na ledě Budvar arény prohání nejmenší dětičky ze školek, projekt "Třídy fandí Motoru" pak odměňuje žáky základních škol a gymnázií návštěvami na prvoligových zápasech nejlepšího jihočeského hokejového klubu.
Přitáhnout k nádherné hře, jakou hokej bezesporu je, už ty nejmenší, to je úkol, který si ČEZ Motor České Budějovice určil už od samotného znovuzrození klubu v roce 2013. Přilákat děti k pohybovým aktivitám má celospolečenský dosah, který si Motor jednoznačně uvědomuje. Právě pro děti by měl být hokej velkým zdrojem zábavy, ať už ho budou hrát, nebo se na své oblíbené hokejisty budou chodit dívat.

Hledání malých hokejistů v dnešní době nezačíná se školní docházkou, ale už rok nebo dva před ní. I proto Motor rozjel projekt Učíme se bruslit s Motorem, kdy zve zdarma do Budvar arény českobudějovické školky a pod dohledem trenérů učí už i čtyřleté caparty bruslit. Kluci i holky si bruslení užívají a když se najde nějaký malý šikula, samozřejmě dostane doporučení, aby se přišel podívat a zkusit i hokejový trénink motorácké přípravky


Zájem o hokej mezi většími dětmi má přitáhnout projekt Třídy fandí Motoru, který láká na zápasy nejlepší třídy ze škol v Českých Budějovicích a okolí. Spolupráce hokejového klubu se školami je další z priorit Motoru, který se přirozeně snaží angažovat při výchově mladých lidí a nabízí jim zejména smysluplné volnočasové aktivity. Osloveni tak byli ředitelé škol s tím, že mohou poslat jednu svou třídu zdarma přímo na duel Motoru. Vybraní žáci se pak na hokeji prezentují svou vlastní choreografií a ta, která bude během základní části nejlepší, zajistí hokej zdarma pro nejlepší třídu i během play-off.

ČEZ Motor České Budějovice zkrátka vnímá svou společenskou odpovědnost velmi silně a právě děti a mládež se klub sanží vést k lásce ke sportu úplně nejvíc.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....