Banes Motor České Budějovice
24.10.2017, Klára Červená

SDO: CEB - ZNS 7:3 - Starší dorost i napočtvrté přehrál Žďár nad Sázavou

Ve čtrnáctém kole extraligy staršího dorostu se znovu utkaly České Budějovice se Žďárem nad Sázavou. O vítězi bylo rozhodnuto sice již v první třetině, nicméně Žďárští bojovali až do konce utkání. Velmi překvapivý zápas, ve kterém nebyla nouze o střely, nakonec skončil vítězně pro Motor stavem 7:3.

Již na začátku třetí minuty byl vyloučen Pytlík a Budějovičtí si díky výhodě připsali první gól, jehož autorem byl Vojtěch Doktor. O pouhé dvě minuty později skóroval po krásné přihrávce od Šimona Masopusta Matouš Hrubec. V tu chvíli započal tlak Motoru na Žďár. Jan Radosta měl co dělat, aby všechny střely vychytal. Znovu byl prostřelen v šestnácté minutě Vojtěchem Doktorem. Díky šarvátce před brankou se na malý okamžik odkryl roh branky a Doktor toho bez sebemenšího zaváhání využil. Necelou minutu a půl před koncem skóroval ještě Michal Silný, ale pak přišel zvrat. Přestože se téměř do posledních sekund hrálo v obranném pásmu Žďáru, Dominick Vašíček využil poslední vteřinu utkání ke střele, která se zdařila a Žďár si tak mohl připsat první bod v utkání.

Hned v úvodu druhé třetiny byl vyměněn brankář Žďáru nad Sázavou. Místo Radosty přišel Novotný, kterému úloha gólmana v tomto utkání sedla lépe. Na první vstřelenou branku čekal až do dvaatřicáté minuty, kdy se Žďáru nevyplatila dvě vyloučení naráz. Přestože Budějovičtí měli nejdříve také o jednoho hráče v poli méně, při jeho příchodu nastalo přečíslení pět na tři a to téměř okamžitě proměnil Jakub Čížek. V devětatřicáté minutě se Jakub Čížek prosadil znovu a připsal si tak další bod k dobru. V poslední minutě druhé periody se ještě stačil blýsknout Matěj Toman, když vsítil branku po přihrávce Matěje Šafáře.

V závěrečné třetině se tempo Žďáru zvýšilo, nicméně Budějovičtí ve svém snažení ani na moment nepolevili. V jedenačtyřicáté minutě byl vyloučen Doktor za hákování a to se stalo Budějovickým osudné. Martin Nagy prostřelil Svobodu. Od té doby přestala být hra jednoznačná a začala se přesouvat hned na tu, hned na onu stranu. V jedenapadesáté minutě využil nepřehledné situace před brankou domácích ještě Jaromír Pytlík a vsítil gól. Ale ani ten Žďáru nepomohl a utkání skončilo vítězstvím Motoru 7:3.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (CEB): Povedla se nám první třetina, ta byla podle našich představ. Ve druhé a ve třetí třetině jsme měli spoustu zbytečných vyloučení. To nebylo ideální. Mohli jsme ten zápas odehrát v lepším stylu, s maximálně jedním inkasovaným gólem. To mě mrzí i vůči gólmanovi, protože například do poslední třetiny jsme šli s odhodláním ji vyhrát a neinkasovat žádný gól a to se nám vůbec nepovedlo. To je určitá kaňka, ale na druhou stranu, získali jsme tři body a to nás těší.

Jaromír Pytlík (ZDA): Dnes jsme k zápasu přijeli v poskládáné sestavě s několika mladšími hráči. Máme čtyři hráče na marodce dlouhodobě, již skoro tři týdny. Proto poslední dobou nemáme dobré výsledky. Mrzí mě, že ačkoliv začátek zápasu nevypadal úplně špatně, nechali jsme si postupně soupeře odskočit až na stav 7:1. Dobře jsme hráli pouze ve třetí třetině, ale to již bylo o výsledku rozhodnuto. Zkrátka, když nám vypadnou čtyři hráči z prvních dvou lajn, tak nemáme takovou sílu jakou dnes měli kompletní Budějovice. Mrzí mne, že jsme dostali tolik gólů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....