Banes Motor České Budějovice
27.10.2017, Klára Červená

Motor podruhé změří své síly s Prostějovem

Oba týmy v minulém zápase porazily své protivníky 5:2. V rámci osmnáctého kola WSM ligy se budějovičtí hokejisté podívají na prostějovský led. Utkání se odehraje v sobotu 28. října od 17:00 na Zimním stadionu Prostějov.

Z Olomouckého kraje

Jestřábi zažívají sezónu jako na houpačce. Výhra střídá prohru a přestože za sebou mají vítězné utkání s Havířovem, které za Residomo odchytal Ondřej Bláha, stále si drží desátou pozici v tabulce. Nejprve se na začátku zápasu dostali Prostějovští do vedení, vzápětí ale skóre srovnal Sikora. Nicméně ve druhé periodě vzali hru do vlastních rukou a s přehledem vyhráli 5:2.

Prostějov od posledního zápasu s Motorem pozměnil mužstvo. Zpět do Jihlavy odešel Ladislav Pospíchal, zato z Pardubic přišel na hostování Ladislav Havlík. V týmu také hraje Dušan Žovinec, který ještě minulou sezónu nastupoval v dresu Motoru, stejně jako Tomáš Nouza.

Z posledního duelu mezi Jestřáby a Motorem vyšli vítězně Jihočeši. Nejprve dostal Prostějov do vedení Marek Drtina. Ovšem netrvalo to dlouho a kotouč, odražený od brusle Miloslava Čermáka, také našel svůj cíl v brance hostů. Ve druhé periodě vrátil Jestřábům vedení Matěj Zabloudil, nicméně Motor znovu vyrovnal, když Ondřej Šulek tečoval nahozený puk Žigy Pavlina. Jednobrankový náskok zajistil Motoru Filip Vlček a dvacet sekund před koncem třetiny se trefil i Zdeněk Kutlák. Ten vsítil gól ještě jednou v poslední periodě, a přestože David Dvořáček snížil vedení Budějovických, na vítězství to nestačilo a zápas pro Prostějov skončil porážkou 3:5.

Sestava Prostějova z minulého utkání

Neužil – Žovinec, Mikliš, Havlík, D. Kolář, Horyna, A. Holík – Rudovský, Divíšek, Nouza – Fiala, Hozák, Švec – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Zabloudil, Voženílek, Švarc.


18. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 28. října 2017, 17:00, Zimní stadion Prostějov

Z města pod Černou věží

Motor má za sebou těžké utkání s Benátkami nad Jizerou. Přestože první půlku zápasu Budějovičtí prohrávali 0:2, dokázali soupeře porazit s tříbrankovým náskokem. Gól vstřelili Filip Vlček, Timothy Crowder a Václav Nedorost si dokonce připsal hattrick! Motor se tak stále drží na třetím místě v tabulce.

Tým trenéra Jelínka obměnil svůj kádr. V minulém zápase se představil navrátilec ze severních Čech Luboš Rob mladší, který si připsal svou první letošní asistenci v dresu Motoru. Ve stejném zápase se také nově objevil jeho dlouholetý kamarád Radek Prokeš, který přišel do Budějovic na zkoušku z druholigového Tábora. Motorácké barvy bude od listopadu oblékat i mistr světa z roku 2010 Petr Vampola. Sezónu ale bohužel předčasně ukončil Ján Mucha kvůli zranění kolene.

Sestava Motoru z minulého utkání

Gába – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Pajič, Šulek – Toman, Vlček, Prokeš.

Předzápasové slovo asistenta trenéra Luboše Roba st.

"Prostějov je nepříjemným soupeřem, který má v kádru dobré hokejisty. Navíc v domácím prostředí má za zády trochu divočejší fanoušky, žádný tým to tak u nich nemá snadné. Nicméně, jako z každého zápasu chceme získat tři body. Týmu chceme dát určitou tvář podle našeho trenérského rukopisu, věřím, že se každým tréninkem posouváme dál a budou tak vidět nové věci, které po klucích vyžadujeme a pomůže to k našemu vítězství. S Prostějovem obvykle padá hodně gólů, já věřím, že tentokrát to přestřelka nebude. Chceme hrát ofenzivně, ale myslet na obranu.

V bráně bude tentokrát Petr Kváča, ze sestavy vypadl kvůli nastřelené ruce Rok Pajič, s určitým zraněním laboroval i Filip Vlček, ale ten by měl být připraven. Nominován k utkání byl Jakub Doktor. Povedený zápas odehrál proti Benátkám Radek Prokeš, věřím, že takto bude pokračovat a má měsíc na to, aby při svém návratu do sestavy ukázal, že dokáže obstát, po měsíci jeho výkonnost vyhodnotíme. Co se týče zkoušky Jakuba Marka, tak jsme mu poděkovali za jeho služby, budeme ho nadále sledovat, ale nyní se vrátil zpět do David Servisu a má do Motoru vyřízené střídavé starty."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....