Banes Motor České Budějovice
29.10.2017, Adam Pavlíček

Na jih Čech přijíždí Kadaň, přidá Motor osmou domácí výhru v řadě?

Motor zvládl sobotní utkání na ledě Prostějova, kde vyhrál 3:2 po prodloužení, a hned v pondělí ho čeká další zápas. Tentokrát do jihočeské metropole zavítá celek ze severu, přijedou Trhači z Kadaně. Pondělní zápas bude věnován hlavně ženám a dívkám, více informací najdete zde. Vstupenky jsou stále k dispozici na tomto odkazu. Pokud nebudete moci být v pondělí v ochozech Budvar arény přítomni, zápas je možné sledovat zde.

Trhači Kadaň

Kadani se, podobně jako v posledních letech, v lize příliš nedaří. V tabulce se nachází suverénně na posledním místě. Na předposlední Vsetín ztrácí již propastných deset bodů a pokud pomýšlejí svěřenci Jiřího Čelanského a Miroslava Buchala o něco výše, budou muset zabrat. Na svém kontě má Kadaň pouze tři bodové zisky. Fanoušci si na první museli počkat až do osmého kola, kdy se podařilo týmu ze severu Čech porazit Benátky nad Jizerou. O tři kola později na svém ledě dokázali Trhači přemoci Třebíč. A v kole posledním neuspěl na zimním stadionu Kadaně desátý Havířov. Kadaň tak má na svém kontě po osmnácti kolech devět bodů.

Severočeši mezi sebou nemají žádného hráče, který by se pohyboval v horních patrech tabulky v jakékoliv statistice. Nyní se navíc musí Kadaň obejít bez Luboše Roba, jenž ji a Chomutov opustil a vydal se bojovat zpět na jih Čech. Tomuto týmu se rozhodl pomoci Petr Klíma, bývalý hráč Pittsburghu Penguins nebo Detroitu Red Wings. Po návratu do České republiky se Klíma domluvil s vedením týmu a nyní má za úkol v tréninkovém procesu předávat své bohaté zkušenosti, které během své kariéry nasbíral, omlazenému kadaňskému kádru.

Sestava Kadaně z minulého zápasu

Dvořák – Trefný, Černý, Šesták, Buchtela, Cestr, Kadeřávek, Kokeš – Chrpa, Kůs, Hlava – Müller, Hejcman, Dufek – Krejčiřík, Šťovíček, Szathmáry – Macháček.

Z tábora českobudějovických hokejistů

Motor si o víkendu dokázal poradit s nepříjemným Prostějovem, díky čemuž se drží na dosah čelu tabulky, na kterém se nachází Karlovy Vary s třiceti sedmi body. Před Českobudějovickými je v tabulce ještě Kladno. Na Karlovy Vary ztrácí Motor čtyři body, na Kladno tři, nicméně Středočeši mají zápas k dobru.

V sestavě týmu z jihočeské metropole je dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem Václav Nedorost, který si stihl připsat sedmnáct bodů a také hattrick, kterým pomohl k obratu nad Benátkami. Favoritem utkání bude určitě Motor, který v domácím prostředí ještě ani jednou neprohrál a tuto sérii bude chtít prodloužit na osm vítězných domácích duelů v řadě.

Sestava Motoru z posledního utkání

Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Prokeš – Šulek, Doktor, Toman.


19. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

SK Trhači Kadaň

pondělí 30. října 2017, 17:30
Budvar aréna

Předzápasové slovo trenéra Mariana Jelínka

"Doufám, že potvrdíme zlepšující se herní projev. Snad se projeví také postavení v tabulce, které by mělo ukázat, že Kadaň si z Budějovic prostě body nesmí odvézt. Nejistý je start Filipa Vlčka, který odstoupil v utkání s Prostějovem a dnes byl na tréninku. Uvidíme, jak se bude cítit. Stejně to vypadá i s Rokem Pajičem. Ten by se měl vrátit, ale dnes byl poprvé na ledě a také uvidíme, jak se bude cítit zítra. Žádný nováček se ale v týmu proti Kadani neobjeví."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....