Banes Motor České Budějovice
02.11.2017, Marek Baloun

MDO: ZDA - CEB 3:4 - Pavel Novák třemi body zachránil Motoru vítězství

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU,ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ke svému dalšímu utkání vyjel mladší dorost na Vysočinu, konkrétně na led Žďáru nad Sázavou. V boji o páté místo byli zpočátku lepší domácí. Jejich převaha ale trvala jen do probuzení Pavla Nováka, který si v utkání připsal do statistik jednu asistenci a dvě branky, včetně té na 2:4, která se ukázala jako vítězná.

Domácí přivítali Motor pěkně zostra. Už jednatřicet sekund po úvodním buly lovil budějovický gólman Lidák puk z branky poté, co si ho Jakub Konečný položil a poté puk poslal do víka, kam gólman nedosáhl. Motor se snažil o srovnání skóre, brankář Vít ale dlouho statečně odolával a zničil i dvě velké šance hostí, když nejdříve vystihl záměr Jasečka pálit mezi jeho betony, o pár minut později pak stačil natáhnout beton na výbornou teč Radka Duba. Takto odolávat ale vydržel jen do třinácté minuty. Žďárské Plameny se totiž ocitly v početní nevýhodě po faulu Puczka, což dokázal zužitkovat Václav Svach ranou od modré čáry. Motor mohl o dvě minuty později přidat druhou branku a ujmout se vedení, když po střele Hanáka mezi Vítovy betony prošel gólmanovi puk za záda. Radost Budějovicím ale překazila obrana, která pohotově přiskočila a odpálila puk pryč dříve, než stačil přejít brankovou čáru. Další velkou šanci měl tři sekundy před sirénou Pavel Novák, při domácím brankáři ale stála štěstěna, když po jeho dělovce od modré puk trefil Víta, který měl zakrytý výhled, jen do betonu.

Do druhé třetiny vlítl Žďár stejně rychle jako do té první a po dvou dobrých akcích Matase a Puczka se mohl opět radovat z vedení. Jiří Puczek potrestal nedisciplinovanost Hrakholskiho, když si najel z levého křídla a střelou přes obránce přesně trefil prostor pod břevnem Budějovic. Ty to ale nenechaly bez odpovědi a už za sedmdesát sekund bylo opět srovnáno. Budějovice měly další početní výhodu, Pavel Novák z ní ke své první brance, dělovkou od modré čáry, ale potřeboval jen sedm sekund. Přes další šance na obou stranách to už ale bylo všechno a do poslední třetiny se šlo za srovnaného stavu.

V té netradičně domácí celek nevsítil branku hned v úvodu. Na branku se muselo čekat osm minut a gól šel do kapsy Jihočechů. Obrana Žďáru zaspala a nechala před Vítem úplně volného Jana Nevšímala a Vít, ačkoliv první pokus budějovického hráče vyrazil, neměl sebemenší šanci zastavit jeho dorážku. Motor se tak poprvé v utkání dostal do vedení a už ho nepustil. O šedesát pět vteřin později ho totiž svým druhým gólem navýšil Pavel Novák, který si pohrál s obranou a následně našel skulinu mezi Vítovo betonem a rukou. Jeho gól se ukázal jako vítězný, protože ačkoliv domácí ještě ve vlastním oslabení snížili poté, co Jiří Puczek využil obrovskou hrubici Lidáka, který při pokusu rozehrát namazal puk přímo na hokejku domácího forwarda, Žďárští už nedokázali přidat srovnávací čtvrtý gól a tři body tak putovaly na jih.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice