Banes Motor České Budějovice
05.11.2017, Adam Pavlíček

SLEDGE: CEB - ZLN 1:7 - Českobudějovičtí padli s mistrem ze Zlína

V Jindřichově Hradci odehráli českobudějovičtí sledge hokejisté další utkání v rámci E.P.C. Management České sledge hokejové ligy. V šestém kole vyzval Motor mistrovský celek Zlína. Bohužel pro sledge hokejisty z Českých Budějovic bylo rozhodnuto již po první třetině.

Reportáž ze zápasu

Pro českobudějovické hokejisty nezačalo utkání úplně nejlépe. Aktivní nástup do první třetiny hráči Motoru nezachytili a jako první šel do vedení Zlín. Na brankovišti si počkal na přihrávku Zdeněk Šafránek, který ji také dostal, a následně zametl kotouč za brankovou čáru. Proti jeho pokusu se brankář Švec natahoval marně. Neuběhly ani dvě minuty a brankář týmu z jihočeské metropole musel lovit kotouč ze své sítě již podruhé. Pavel Julina se ocitl v chumlu hráčů před brankou, kde se dokázal zorientovat ze všech nejlépe a následně poslal puk neomylně do branky. O bleskovou odpověď se ale postaral Zdeněk Klíma společně s Danielem Kalinou. Druhému jmenovanému byla předložena přihrávka a poté přišla také první branka domácích. Těsný náskok Zlínských ale netrval dlouho. David Palát se totiž do střelecké listiny zapsal také. Gólové hody na začátku tohoto mače zpečetil Róbert Turic, jenž si taktéž připsal přesnou trefu. O chvíli později se mohli radovat Zlínští hned po páté, ale naštěstí pro Motor Petr Stodůlka střelou z mezikruží netrefil zařízení. O něco lépe si poté počínal Pavel Julina. Ten si vybruslil z rohu ledové plochy přímo před branku odkud poté zamířil k levé tyči Švecovy svatyně a přidal pátou branku. Přesně minutu před koncem úvodního dějství zápasu se ještě trefil Zdeněk Šafránek. Ten si najel k brance, aby zařídil svému týmu vedení o pět gólů.

V druhé třetině zahrozil Zlín pár sekund po začátku z protiútoku, nicméně Zdeněk Šafránek, který si sjížděl pro přihrávku před branku, nemohl kotouč zpracovat ideálně, neboť přihrávka na něj nebyla z nejpřesnějších. O chvíli později se na tutéž branku řítil hostující David Palát, ovšem ani on kotouč mezi tři tyče neusměrnil. Svou střelou z pravého kruhu z pohledu brankáře totiž trefil jen břevno. Následně se musel činit David Švec. Strážce domácí branky se skvěle natáhl proti střele Aleše Rauše a dokázal ji zpoza tři tyčí vytěsnit. Ani Zdeněk Hábl si na domácího brankáře nepřišel. Hábl si najel do dobré střelecké pozice, ovšem Švec proti němu včas zakročil. Bylo odehraných třicet minut zápasu a Švec po velmi dobré patnáctiminutovce také kapituloval. Na střelu Zdeňka Šafránka totiž neměl nárok. Šafránek si tak za necelých třicet minut stihl zapsat hattrick. Po dvou třetinách to tedy bylo 7:1 z pohledu Zlínských.

V posledním dějství zápasu měl jednu z prvních šancí David Palát, který si sjížděl ke Švecově bráně z druhé vlny a byla mu adresována přihrávka. Proti jeho střele se ale Švec dokázal přesunout na vzdálenější tyč a tam kotouč zachytit. Další dobrou šanci hostujícího celku měl Aleš Rauš, avšak rychlou kombinaci nedokázal zakončit. Jednu z posledních šancí tohoto zápasu měl Pavel Julina, ale rychlou střelou zamířil jen do břevna domácí klece. Dále jsme žádné větší šance svědky nebyli.


Sestava Českých Budějovic:

Švec – Klíma, Kalina, David, Dvořák, Kočnar, Rumplík.

Sestava Zlína:

Molek – Julina, Šafránek, Hábl Z. – Turic, Palát, Stodůlka, Hábl D. , Slováček, Rauš.

V dalším kole sledge hokejové ligy vyzve Motor v Hokejovém centru Pouzar Žraloky, jenž přicestují z Karlových Varů. Tento zápas se odehraje 18.11.

Ohlasy po utkání

David Švec (České Budějovice): "Do zápasu jsme nastupovali s velkým handicapem, chyběl nám totiž jeden hráč do základní sestavy. Do zápasu jsme tedy šli s tím, že uhrajeme výsledek a předvedeme hru, za kterou bychom se nemuseli stydět. Odhodlali jsme se spíše k defenzivní hře, akorát škoda té první třetiny, která nám trochu utekla. Druhá a třetí perioda už z našeho pohledu byla o něco lepší. Myslím si, že jsme nepodali špatný výkon a ze zápasu určitě neodcházíme se svěšenou hlavou."

Zdeněk Šafránek (Zlín): "Určitě je škoda, že Budějovicím nedorazilo několik hráčů. Trochu povznešeně musím říct, že pro nás to možná byl tak trochu trénink. Ale zahráli jsme si a vyzkoušeli jsme si spoustu věcí. Výsledek mohl být trochu jiný, ale gólman Motoru svůj tým dnes podržel, jinak byl zápas v naší režii. Moc chyb jsme neudělali, snad jen jednu při inkasovaném gólu, nicméně je škoda, že Budějovicím někteří hráči nedorazili, mohlo to vypadat trochu jinak."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....