Banes Motor České Budějovice
08.11.2017, Filip Kortus

Jiří Kučný se poprvé střetl se svým mateřským celkem

Musel to být pro něho zvláštní pocit. U Valachů vyrůstal, poprvé tam přičichl k dospělému hokeji. Nyní se po přestupu do Motoru utkal vůbec poprvé proti svému mateřskému celku. Obránce Jiří Kučný hovořil po utkání o tom, jaké to bylo nastoupit poprvé proti Vsetínským, nebo zda vypsal do kabiny prémii za výhru.

Bylo to v mistrovském utkání vůbec poprvé, co jste nastoupil proti Vsetínu?
Určitě. Nikdy před tím se mi to nepovedlo.

Jak jste to prožíval?
Soustředil jsem se více méně na svůj výkon a na to, abychom dokázali uspět. Ale je pravda, že to bylo netradiční. Vsetín i Motor mají skvělé fanoušky, hrálo se v dobré atmosféře.

Zmiňoval jste výbornou podporu z obou fanouškovských táborů. Těšil jste se na zápas i kvůli příznivcům domácích i hostů?
Kulisa byla vynikající. Byl slyšet i hostující kotel, fandili opravdu dobře. Odehrál jsem tam plno zápasů, takže vím, jak dokážou fandit.

Kdo vypisoval do šatny prémii za výhru? Vy nebo Vít Jonák, který ve Vsetíně nedávno působil?
Vypisovali jsme nakonec tří. My dva s Vítem a ještě Petr Vampola, který ve Vsetíně také hrával.

Měl jste před utkáním menší zdravotní potíže. Nechtěl jste o utkání přijít?
Měl jsem drobný zdravotní problém. Na ranním rozbruslení jsem to šel vyzkoušet, jestli to půjde. Cítil jsem se dobře a navíc jsem do utkání chtěl nastoupit, protože jsem se na něj extrémně těšil.

Kvitujete aktuálně probíhající reprezentační přestávku? Do týmu jste přišel nedávno, nyní máte prostor seznámit se s místním prostředím a ostatními spoluhráči.
Rozhodně! Pauzu využijeme k tomu, že se lépe poznáme, kvalitně potrénujeme a připravíme se na další zápasy.

To samé platí pro celý tým? V poslední době se kádr poměrně obměnil.
Samozřejmě, reprezentační přestávka nám přišla vhod.

V probíhajícím ročníku máte odehrány pouze dva mistrovské zápasy. Hodí se vám nyní pauza i k tomu, že máte naordinované dvoufázové tréninky a budete mít prostor dostat se do soutěžního tempa?
I před příchodem do Motoru jsem kvalitně trénoval, neměl jsem z toho úplný strach. Nyní se do toho potřebuji dostat na trénincích a následně získat zápasovou praxi.

Na jak dlouho jste v Motoru podepsal smlouvu?
Do konce sezony.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice