Banes Motor České Budějovice
08.12.2017, Denisa Józsová

SDO: CEB - ZLN 3:1 - Přesilové hry rozhodly o osudu utkání a třech bodech pro Motor

První domácí utkání v nadstavbové části odehrál starší dorost. Soupeřem mu byl tým ze Zlína, který z dosavadních čtyř zápasů nevyhrál ani jednou. Jihočeši šli jako první do vedení, ale Berani stav srovnali. Budějovice rozhodly utkání na konci druhé třetiny, když se trefily dvakrát a zapsaly tři body do tabulky.

První třetina začala svižným tempem, ve kterém Zlínští přehrávali domácí Motor. Ti si také připsali první gólovou šanci. Šafář nerozehrál dobře na své obranné modré, vlastně jen namazal útočníkovi Beranů, jenž uviděl rozjetého Lužu. Ten jel sám na Svobodu, avšak jeho zakončení nebylo přesné. Krátce nato se prosadili domácí hokejisté, kteří hráli početní výhodu. Šafář našel Jakuba Čížka, který propasíroval puk do sítě pod Kubíkem, který se přesouval k tyči - 1:0. Zlín byl touto brankou trochu zaskočený, díky čemuž Budějovice opticky srovnaly hru. K vidění bylo několik přečíslení na obou stranách. Zlín tyto situace nevyřešil dobře a střelec první branky, Jakub Čížek, trefil jen tyčku Kubíkovy branky. Hosté ale stihli do konce třetiny ještě srovnat. Jiří Suhrada propálil od modré vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina se nesla ve velmi vyrovnaném tempu. O něco málo více ze hry měl domácí Motor. Jenže v prvních deseti minutách hrály České Budějovice oslabení hned třikrát. Největší šanci hostí si v této fázi připsal Kristek, jenž předvedl pěknou stahovačku, pak ale mířil jen doprostřed brány. V oslabení se dostal k zakončení z hranice brankoviště Egert, ani on nemířil přesně. V druhé polovině třetiny byl na ledě vidět především domácí tým. Novák dobře vybojoval puk na útočné modré, vypálil a Kubík jen vyrazil před sebe. Jakub Čížek ale nedokázal poslat puk do prázdné brány. Přesto se Budějovice po chvíli radovaly. Matouš Hrubec se prosadil v početní výhodě - 2:1. Poté se předvedl velmi pěknou individuální akcí Schwartz, jenže puk nedoklouzal až za brankovou čáru. To se povedlo až o pár vteřin později. Schwartz poslal puk na Matyáše Grossmanna, jenž dal Motoru dvoubrankový náskok – 3:1.

Třetí třetina se nesla ve znamení boje. Zlín musel být aktivnější, jelikož prohrával o dvě branky. Jenže aktivnější tým v první polovině byl ten domácí. Jenže Šafář, ani Silný ve svých brankových pozicích neuspěli. Berani si nechali svůj tlak až na posledních deset minut. Janošek nejprve trefil tyč Svobodovy branky, poté Pavlas netrefil poloodkrytou branku. České Budějovice si tak připsaly první tři body v nadstavbové části.

Ohlasy po zápasu

Zdeněk Sedlák (Zlín): Pro nás to byl smolný zápas. Měli jsme tříminutový výpadek, ve kterém soupeř otočil zápas, a to nás stálo tři body. Také jsme neproměnili své šance. Jinak to byl ale hezký zápas. Gratuluji Budějovicím.

Radek Bělohlav (České Budějovice): Dneska rozhodly přesilové hry, kdy my jsme dvě z nich dokázali proměnit, zatímco soupeř se v této disciplíně neprosadil ani jednou. Pro nás je to první vítězství v nadstavbové skupině. Jsme rádi, že se na této výhře podíleli i hráči z mladšího dorostu, kteří ho odehráli skvělým způsobem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....