Banes Motor České Budějovice
28.12.2017, Dušan Mendel

Do Budvar arény má namířeno Třebíč. Zakončí Motor rok 2017 výhrou?

Kalendářní rok sice pomalu končí, ten hokejový však stále běží na plné obrátky. Na poslední utkání před vypuknutím novoročních oslav se chystá také českobudějovický Motor. Klub zastupující ve WSM lize jihočeskou metropoli přivítá v pátek v rámci 35. kola Třebíč. Procházku růžovou zahradou ale rozhodně nečekejte. Motor nemá se soupeřem z Vysočiny dlouhodobě příznivou bilanci, na začátku prosince doma poprvé padl a v posledním zápase nepřivezl z ledu Vsetína ani bod. O body z domácího svatostánku se Motor popere v pátek od 17:30. Zápas budete moci sledovat také skrze placený videopřenos zde nebo bezplatný textový přenos zde.

Z tábora Třebíče

Horáci současně okupují sedmou pozici zajišťující jim boje v play-off, žádným velkým elánem ale klub z bezmála 130 kilometrové vzdálenosti od Českých Budějovic nedisponuje. Výsledky jako na houpačce a nepřesvědčivé výkony zejména ve venkovních zápasech. To jsou hlavní poznávací znaky Horácké Slavie. Jenže když obrátíme pomyslnou minci, světlo vrhne na třebíčský klub o dost jiný odstín. Rozhodující slovo měl třeba jak v zápase proti Karlovým Varům, tak i proti Kladnu. A navíc se zdá, že je Třebíč zakletá i třetímu do party favoritů. Motor nevyzrál nad Horáky v základní hrací době už šest zápasů a doma vyhrál po 60 minutách naposled před 2 lety. Motoru nehraje do karet ani fakt, že v posledním zápase porazila Třebíč Havířov. Největší zbraní klubu z Vysočiny je útočník Roman Erat. Bratr slavnějšího Martina 4 góly sám dal, ale dalších 19 připravil svým spoluhráčům.

Sestava z posledního utkání (s Havířovem):

Dostál (Svoboda) – Čejka, Vágner, Kaláb, Nedbal, Mikyska, Furch, Půža – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, Král, Havránek – Ferda, Diviš, Süss.

Z ledu Motoru

V posledním měsíci roku se toho v kabině Motoru událo více, než dost. Ztráta od začátku sezony trvající domácí neporazitelnosti, ústup na druhé místo tabulky a ne zrovna úspěšné zachycení zářivé formy. I tak stále patří českobudějovický led k obávaným destinacím a její strážce platí za jednoho z největších postrachů celé soutěže. V Budvar aréně si naposledy vylámal zuby Frýdek-Místek, jenže venku to celkem střípe. Na cestě domů ze středečního zápasu na legendárním vsetínském Lapači tak veselo po prohře 1:3 nebylo. Motor ale jde do posledního zápasu v roce s jediným cílem – výhrou.

Sestava z posledního utkání (proti Vsetínu):

Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, Novák – Dostálek, Pajič, Nedorost – Bárta, Rob, Čermák – Heřman, Galamboš, Jonák – Doktor, Vlček, Květoň.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....