Banes Motor České Budějovice
12.01.2018, Pavel Kortus ml.

Třetí čtvrtinu Motor uzavře před vlastními fanoušky s Přerovem

Nejdříve první s druhým, pak první se třetím, nyní první se čtvrtým. Motor čeká třetí zápas v řadě s týmem ze špičky WSM ligy. Tentokrát dorazí do Budvar arény Přerov a o duel plný emocí jistě nebude nouze. Zápas začíná v sobotu v 17 hodin. Utkání budete moci sledovat také skrze placený videopřenos zde nebo si ohlídejte bezplatný textový přenos zde. Vstupenky jsou však stále k dispozici. Partnerem utkání je Wellness hotel Frymburk.

HC Zubr Přerov

Při pohledu na tabulku doplňuje nejlepší trio mužstvo, se kterým se tak úplně nepočítalo, ale že by bylo čtvrté místo přerovských Zubrů překvapením, to se také říci nedá. Přerovský celek není třeba na jihu Čech zrovna dvakrát představovat. Drtivá většina českobudějovických fandů má před sebou dva roky staré bitvy s tímto soupeřem, kdy Zubři ovládli všechny čtyři vzájemné zápasy s Motorem v základní části, pak ale ze čtvrtfinále play off šel dál jihočeský celek. Zápasům však nikdy nechyběl ten správný říz, emoce, strkanice či výměny názorů a to jak slovní, tak i pěstní. Důkazem budiž i vzájemná střetnutí v probíhajícím ročníku. V Budvar aréně zapsal ČEZ Motor výhru 3:0, avšak na horkém přerovském ledě urval jen bod. Domácí tehdy rychle odskočili do dvougólového vedení, které Jihočeši smazali. Emotivní podívaná našla rozuzlení až v samostatných nájezdech, kdy bod navíc přiřkl domácím Sýkora.

Právě Tomáš Sýkora patří mezi nejvýraznější postavy týmu trenérů Přecechtěla a Dočkala. Devětadvacetiletý forvard se zkušenostmi z extraligy je neproduktivnějším hráčem mužstva a zároveň jeho nejlepším střelcem. O pomyslnou korunku pro top kanonýra týmu se však dělí s Jakubem Šlahařem, rovněž dvanáctigólovým hokejistou, jenž výraznou měrou přispěl k poslední výhře s Havířovem. V brance dostává nejvíce prostoru třiadvacetiletá opora Lukáš Klimeš. Ještě jedna zajímavost z přerovské sestavy – v útoku totiž společně nastupují otec a syn Pláškovi. Ostřílená čtyřiačtyřicetiletá přerovská legenda vzala pod svá křídla o sedmadvacet let mladšího syna a společně napsali hezký příběh. Ještě pro úplnost doplníme jména z přerovského týmu, která jsou českobudějovickým divákům jistě dobře známá – Chmelíř, Goiš či Pšurný. Poslední jmenovaný dokonce hraje Pláškům centra.

Sestava Přerova z minulého zápasu proti Havířovu

Klimeš – Malina, Chmelíř, Zbořil, Novotný, Pala, Horák, Padrnos – Doležal, Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Plášek ml. – Procházka, Berger, Goiš – Dvořák, M. Kratochvíl, Navrátil.

Z tábora Motoru

Čtyři kolíčky na vítězné šňůře aktuálně visí v kabině ČEZ Motoru. Jihočechům se podařilo zvítězit s Třebíčí, Ústím nad Labem, Karlovými Vary a Kladnem. Ve všech čtyřech případech českobudějovická obrana jen jednou inkasovala, tři z posledních čtyř výher skončily výsledkem 2:1. Přerov bude v sobotu posledním soupeřem z elitní čtyřky WSM ligy, který tým Mariana Jelínka prověří bezprostředně za sebou. Duel se Zubry uzavře třetí čtvrtinu soutěže. Připravena už by mohla být čerstvá akvizice z Litvínova Richard Nejezchleb, otazník visí nad startem navrátilce Mikysky. Tým by měl být kompletní s výjimkou zraněného Pajiče.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Kladnu

Gába – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Kachyňa – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, Martin Novák.


39. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Zubr Přerov

Sobota 13. ledna 2018, 17.00, Budvar Arena

Předzápasové slovo Luboše Roba st.

„Na Kladně jsme odehráli velice dobrý zápas ve vysokém tempu. Dobře jsme bruslili a měli sílu v osobních soubojích, které soupeř umí velice dobře. Nakonec i jistou zkušeností jsme utkání zvládli za tři body. I po taktické stránce jsme viděli plno dobrých věcí. Teď nás čeká Přerov, kterému máme co vracet. Utkání na jeho ledě jsme prohráli na nájezdy a atmosféra a chování v Přerově nebylo moc příjemné. Věřím, že sem nepřijedou provokovat, ale hrát hokej. My se každopádně nesmíme nechat vyprovokovat, ale ani si nechat nic líbit. Tabulka už se pomalu formuje a čeká nás už jen poslední čtvrtina. Náš cíl je jasný – Přerov porazit. V týmu má několik hráčů drobné šrámy, mimo hru je však jen Rok Pajič, jehož trápí třísla.“

Poslední vzájemné setkání Motoru a Přerova

WSM liga, 26. kolo, sobota 25. 11. 2017, 17:00

HC Zubr Přerov - ČEZ Motor České Budějovice 3:2 sn.

Branky a nahrávky: 5. Šlahař (Rosandić), 10. T. Doležal (Chmelíř, Rosandić), rozh. náj. Sýkora – 14. Vampola (Nedorost, Kučný), 33. Galamboš (Pajič, Vráblík). Rozhodčí: Obadal, Veselý – Bryška, Novák. Vyloučení: 6:11, navíc F. Novák (CEB) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2325. Střely na branku: 21:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sestava Českých Budějovic: Kváča – Kutlák, Kučný, Kachyňa, F. Novák, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, L. Květoň – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, Galamboš.

Sestava Přerova: Klimeš – Chmelíř, Rosandić, M. Novotný, Zbořil, O. Horák, Pala – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Čáp – Goiš, Gago, Š. Kratochvíl – Havlát, Václavek, Tomaník.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....