Banes Motor České Budějovice
12.01.2018, Adam Pavlíček

JUN: CEB - OLO 4:2 - Juniorka v těsném závěru odolala a může se radovat ze tří bodů

Olomouc šla na první ledové ploše v Budvar aréně do vedení jako první, postupně ale svěřenci Martina Štrby a Ladislava Koldy stav utkání otočili a po zásluze se mohou radovat ze tří bodů, které si po dnešní výhře připíší do tabulky.

Ani ne jednu minutu po zahájení zápasu byli velmi blízko vedení domácí hráči. Michal Bláha našel v přečíslení hůl Ondřeje Šulka. Ten ale hůl nastavil tak, že se od ní kotouč odrazil nad horní tyč. Ještě jednu dobrou šanci, ve které měl opět prsty Ondřej Šulek, na začátku utkání měli Českobudějovičtí. Ondřej Šulek ale z dobré pozice neuspěl ani nyní. Do vedení šla jako první Olomouc. Miroslav Skopal zakončil přečíslení dva na jednoho přesnou trefou k bližší tyči. O necelé dvě minuty mohli Olomoučtí svůj náskok navýšit, jenže Motor oslabení ustál bez úhony. První přesilová hra se nepovedla také domácím. Ti ale jen pár sekund před koncem první třetiny srovnali skóre. Milan Dančišin se v útočném pásmu po přihrávce Jakuba Doktora nezmýlil - 1:1.

Pět minut po odehrání druhé dvacetiminutovky se mohli radovat českobudějovičtí hokejisté z vedoucího gólu. Jakub Doktor nestřílel ze špatné pozice, ale olomoucký brankář jeho pokus vyrazil. O bekhendovou dorážku se ale postaral Matěj Toman a bylo to 2:1. Přesně v polovině utkání byly k vidění dvě obrovské šance na obou stranách. Filip Palička před Svobodovou bránou nedokázal ztečovat puk do sítě a na druhé straně přímo před brankou Olomouce neuspěl osamocený Radek Rolínek. Další branku jsme viděli až při samostatném nájezdu Josefa Podlahy, který ho možná i s trochou potřebného štěstí proměnil mezi betony domácího brankáře. S přímo bleskovou odpovědí ale přispěchal Jakub Káník. Ten neomylně sáhl do střely od modré čáry a rozvlnil síťku za Ovčařiho zády. Po druhé třetině tedy Českobudějovičtí vedli 3:2.

Jako první se v gólové šanci objevil ve třetí třetině objevil dnes velmi aktivní Josef Podlaha. Naneštěstí pro něj a jeho spoluhráče rozvlnil ale jen boční síťku Svobody branky. V poslední dvacetiminutovce bylo k vidění nepřeberné množství vyloučení, která hru poněkud rozkouskovala. Nicméně v přesilové hře se mohli radovat českobudějovičtí hráči. Jan Bárta využil výhodně k němu odraženého puku a zastavil ho až o síťku. Svěřenci Martina Štrby a Ladislava Koldy se radovali také z páté trefy, nicméně ta nemohla být uznána, protože ji bylo dosaženo vysokou holí. Pět minut před koncem to zkusil od modré Michal Smutný, jehož pokus perfektně zastavil Daniel Svoboda lapačkou, což ocenil potleskem i samotný autor střely. Ačkoliv bylo ke konci utkání k vidění mnoho střel, ani jedna už za Svobodu nepropadla a junioři Motoru se mohou radovat ze tří důležitých bodů do tabulky.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba (České Budějovice): Samozřejmě jsme rádi za tři body. Byl to velmi těžký zápas, ve kterém bylo hodně soubojů, Olomouc hrála velmi dobře. My jsme to ale ubojovali, takže hráčům patří velký dík. Tyto tři body jsou velice důležité pro to, abychom uhráli první dvanáctku.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....