Banes Motor České Budějovice
13.01.2018, Adam Pavlíček

SDO: CEB - PLZ 6:4 - Motor otočil vývoj utkání a Plzni nedovolil ani bod

Na první ledové ploše v Budvar aréně bylo k vidění velmi pohledné utkání. Ačkoliv Plzeň dvakrát v utkání vedla, domácí Motor dokázal skóre vždy otočit a po zásluze si po dnešním zápasu připíše do tabulky tři cenné body.

V prvních dvaceti minutách hry se diváci určitě nenudili. Motor první přesilovou hru v utkání využít nedokázal a naopak to byla Plzeň, která šla do vedení. Adam Šilhán vystřelil od modré čáry a jeho pokus výstavně tečoval Radek Mužík pod horní tyč. Nezabralo to vůbec dlouhou dobu a opět jsme měli vyrovnáno. Jiří Egert vyvezl puk až z obranného pásma do toho útočného, kde ho poslal na Vojtěcha Krcha, ten mu ho vrátil a Egert neměl moc problému s uklizením puku do branky. Do vedení šli Českobudějovičtí o malou chvíli později. Tehdy Vojtěch Krcho ještě s dorážkou neuspěl, důraz na brankovišti se ale následně vyplatil Šimonu Masopustovi - 2:1. Ve třinácté minutě byla Plzni nabídnuta výhoda přesilové hry. A tu hokejisté ze západu Čech proměnili velmi rychle. Jan Matyáše i s trochou štěstí poslal puk do branky. O necelých šedesát sekund později už to byli zase Plzeňští, kteří šli do vedení. Radek Mužík si bezvadně všiml Martina Langa, který si najížděl na vzdálenější tyč, odkud nemohl mít problém s posláním puku do sítě. Poslední trefa v první třetině byla na začátku sedmnácté minuty. A byl z toho možná až příliš laciný gól z pohledu Motoru. Martin Lang jen nahodil puk před brankoviště, kde do něj plácl Filip Přikryl, a Dvořákovi propadl mezi betony. Následné pokusy Školy ani Vávry mezi tři tyče nemířily. Po první třetině tedy 4:2 pro Plzeň.

Ani ve druhé třetině nenabídli hokejisté obou týmů vůbec špatnou podívanou. Prvních deset minut druhé třetiny měly oba týmy své šance, ale přesnější než střelci byli spíše brankáři obou týmů. Poté ale hráli českobudějovičtí hráči přesilovou hru, kterou zužitkovali. Od modré čáry zamířil přesně do horního růžku branky Šimon Kubíček. O minutu později se Motor dočkal opětovného vyrovnání. Na 4:4 vstřelil branku po přihrávce Krcha Jiří Egert. Do vedení mohl jít domácí tým už po akci Martina Tisoně. Ten se proháčkoval až před Pilcovu branku, odkud zamířil jen nad horní tyč. Vedení na stranu svěřenců Radka Bělohlava a Milana Dančišina nezvrátil ani Šimon Kubíček. Až Jiří Egert se dostával do samostatného úniku, ve kterému byl faulován, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Jiří Egert párkrát zamíchal s kotoučem a poté ho neomylně poslal nad lapačku Pilce.

Do třetí třetiny nastoupila Plzeň s Altrichterem v bráně. První zajímavější situaci v posledním dějství zápasu jsme viděli poté, co Egertovi sjel puk z hole na brankoviště. Altrichter ale kotouč dokázal přikrýt včas. Oběma týmům byla v rychlém sledu nabídnuta přesilová hra. Na obou stranách ale zůstala nevyužita. Šestou branku Motoru přidal Aleš Řezáč, jenž vystřelil z otočky a střelu ještě otřel o některého z plzeňských beků. Ačkoliv to Plzeň ještě zkusila v posledních minutách s odkrytými zády, žádnou branku již diváci v Budvar aréně neviděli. Tři cenné body do tabulky si tedy připsali hráči českobudějovického Motoru, a to po výhře 6:4.

Ohlasy po zápasu
Raděk Bělohlav (České Budějovice): Dneska to bylo parádní utkání z obou stran. Oba dva týmy chtěly hrát hokej. Nám trvalo dvacet minut, než jsme se trochu srovnali a přestali být trochu bázliví. Poté jsme začali plnit to, co potřebujeme ohledně dobruslování a ohledně tvrdosti. Tím jsme se dostali zpátky do zápasu. Od druhé třetiny to byl hokej, který se nám chce hrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....