Banes Motor České Budějovice
17.01.2018, Adam Pavlíček

CEB - LTM 1:0 - Motoru stačila k vítězství jediná branka

Hned v úvodu utkání mohli diváci vidět jedinou a také vítěznou trefu utkání. Tu si připsal Filip Vlček. Velkou měrou ale k vítězství přispěl také David Gába, který si připsal třicet šest zákroků a také čisté konto. Další zápas odehraje Motor v sobotu na ledě pražské Slavie.

Neuběhly ani tři minuty a fanoušci Motoru už byli na nohou. Filip Vlček podržel puk za Škarkovo brankou, následně zpoza ni zkusil zasunout kotouč k levé tyči litoměřické branky, a to úspěšně. O chvíli později mohlo být vyrovnáno. Vítězslav Bílek pálil z mezikruží, Gába proti němu ale předvedl pohotový zákrok betony. O něco nebezpečnější akce přišla po teči Denise Kusého, od jehož hokejky puk zamířil jen do břevna. Zhruba po deseti odehraných minutách z prvního dějství obral Zdeňka Kutláka o kotouč na modré útočné čáře Motoru Ondřej Machala a ujel do přečíslení dva na jednoho. Jeho pokus Gába vyrazil a následnou dorážku nepřipustil Žiga Pavlin. K vidění byla také hra ve čtyřech na obou stranách. Těsně před jejím vypršením hledal Filip Vlček zcela osamoceného Zdeňka Kutláka, který ale nestihl puk před dojíždějícím soupeřem zpracovat a popřípadě vystřelit. Už se schylovalo ke konci třetiny, ale Jan Veselý sekl Davida Gábu přes vyrážečku, na což okamžitě zareagoval Martin Heřman. Rozhodčí však vyloučil oba aktéry, díky čemuž se opět hrálo čtyři na čtyři. O dva zásahy to mohlo být po krásné akci Richarda Nejezchleba, jenž z otočky sice vystřelil na branku, nicméně Škarek si s jeho pokusem poradil.

Hned po úvodním vhazování druhé třetiny mohl využít zaváhání domácí obrany Jaroslav Šimeček. V samostatném úniku proti Gábovi ale neuspěl. Zamířil jen mimo levou tyč domácí branky. Šimeček neměl ani o chvíli později vůbec špatnou příležitost, jak srovnat. Objel branku, jenže díky včasnému zákroku domácího beka nemohl zakončit tak, jak by si představoval. Šance střídala šanci, ale ani Martin Heřman nenacpal puk pod horní víko z těsné blízkosti Škarkovy klece. Svou šanci, konkrétně střelu z prostoru mezi oběma kruhy, neproměnil ani Řehoř. Těsně po přehoupnutí do druhé poloviny zápasu reagoval trenér Jelínek na neuspořádanou hru svého týmu oddychovým časem. Ani poté ale střídačka Českobudějovických nemohla být s předváděnou hrou spokojena. Hru mohl o něco zklidnit Martin Heřman, který ujel Litoměřickým a ocitl se tváří v tvář Škarkovi. Nová brankářská posila pro Litoměřice si ale poradila a uchránila svůj tým od druhé inkasované branky. Ačkoliv na střely to bylo po čtyřiceti odehraných minutách 14:22 ku prospěchu Litoměřic, tak i do poslední periody mohl jít Motor s náskokem.

Na startu třetí třetiny byla českobudějovickým hráčům nabídnuta přesilová hra. V ní nabídli domácí hráči několik střel, ani jedna za brankovou čáru ale neprošla. Následně byla hra vcelku rozkouskovaná a diváci viděli šancí jen pomálu. Až následná strkanice před litoměřickou brankou hru trochu oživila. Sedm minut před koncem si sjel hlouběji do útočného pásma Mitch Fillman, ale proti jeho dělovce Škarek zakročil a uschoval ji ve výstroji. Těžká situace pro Motor nastala, když byl ke konci vyloučen Martin Heřman. V početní nevýhodě ale paradoxně zahrozil spíše Motor, konkrétně Petr Vampola. Ten se zbavil obránce a v úniku si položil Škarka, jenže strážce litoměřické svatyně svou levou nohou, pravděpodobně, úmyslně vykopl branku z její konstrukce a žádná šance se tedy nekonala. To rozhodčí ocenil dvěma minutami pro Škarka. Následnou početní výhodu sice Motor neproměnil a ačkoliv to Litoměřice ještě zkoušely s odkrytými zády, domácí si, především díky Gábovi, vedení pohlídali a utkání dotáhli až do vítězného konce.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob starší (Motor): "Podali jsme špatný výkon a Litoměřice si zasloužily body. Jediný, kdo zaslouží vyzdvihnout, je gólman Gába. S takovou hrou se nemůžeme prezentovat. Věřím, že už jsme si to vybrali až do konce sezony a podobný zápas se nebude opakovat."

Miloš Říha mladší (Litoměřice): "Přestože jsou Budějovice asi nejsilnějším týmem v soutěži, tak jsme sem jeli vyhrát a tomu jsme přizpůsobili i taktiku. Tlačili jsme se do útoku. Po většinu zápasu jsme byli lepší a výsledek neodpovídá tomu, co se na ledě odehrávalo."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....