Banes Motor České Budějovice
17.01.2018, Denisa Józsová

Mládež: Pozvánka na víkend

Opět je zde víkend, který bude ve znamení hokeje. Utkání budou hrát všechny nejstarší kategorie. Junioři se představí dvakrát na venkovním ledě. Starší dorostenci budou hrát dvakrát doma a mladší dorost sehraje jeden zápas v Budvar aréně a jeden na ledě soupeře.

Junioři

Poslední čtyři zápasy zbývají odehrát v základní části DHL Extraligy juniorů. Do nadstavbové fáze postoupí dvanáct nejlepších týmů a Motor má postup jasně ve svých rukách. Jihočeši se totiž nacházejí na sedmém místě, když v dosavadních třiceti zápasech získali čtyřicet devět bodů. To dělá náskok na třináctý Zlín hned jedenáct bodů. Jenže ještě čtrnáctá Jihlava může výrazně zasáhnout do bojů o postup. Má odehráno nejméně zápasů ze všech týmů (jen 27) a na postupovou dvanáctku jí chybí bodů šest. V závěrečných kolech se dá očekávat boj především okolo dvanáctého místa, ale Budějovice by si měly svůj postup v klidu pohlídat. V týmu se nejvíce daří kapitánovi Milanu Dančišinovi, jenž je nejlepším střelcem i nahrávačem týmu. Otázkou je start Martina Březiny, který se zranil před několika zápasy a stále nenastoupil k žádnému utkání. Junioři tentokrát odehrají dvě utkání venku. K prvnímu vyjedou na led Komety Brno. Zde odehrají zápas 19.1. od 17:00. Další zápas odehrají o den později (20.1.), když budou hrát právě proti Jihlavě. Hvizd rozhodčího zazní ve 12:00.

Textový přenos ze zápasu s Kometou najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Jihlavou najdete zde.

Starší dorost

To starší dorostenci již nadstavbovou část hrají a nevedou si vůbec špatně. Nacházejí se na velmi pěkném čtvrtém místě se ziskem dvaceti dvou bodů. Jejich útok patří k nejlepším, zatímco obranná činnost patří k průměru ligy. Jestli se v něčem Jihočechům daří, jsou to přesilové hry. Mají je hned třetí nejlepší! V současné době drží České Budějovice šňůru tří výher, ve kterých nasázely čtrnáct branek, naopak inkasovaly jen čtyři. V klubovém hodnocení je nejproduktivnějším hráčem Jakub Čížek, který v dosavadním průběhu sezóny získal 52 bodů (29+23). Také starší dorostenci sehrají dvě utkání a obě budou hrát v Budvar aréně. V pátek 19.1. přijede do jihočeské metropole Liberec. Start utkání je naplánovaný na 15:00. V sobotu 20.1. přijede Sparta Praha. Úvodní hvizd utkání je naplánovaný na 12:30.

Textový přenos ze zápasu s Libercem najdete zde.

Textový přenos ze zápasu se Spartou najdete zde.

Mladší dorost

Také mladší dorost hraje své zápasy v nadstavbové skupině, kam se započítaly i výsledky ze základní části. Jihočeši jsou ve skupině A, kde jim patří poslední, tedy šestá, příčka. V dosavadních dvaceti pěti zápasech získali třicet čtyři bodů. V poslední době se Českobudějovickým moc nedaří. Prohráli tři zápasy v řadě. Stále nejproduktivnějším hráčem týmu je Pavel Novák, jenž sice odehrál jen dvanáct utkání, ale připsal si v nich úctyhodných 39 bodů. Mladší dorostenci sehrají jeden zápas na domácím ledě a jeden na ledě venkovním. První odehrají ve čtvrtek 20.1. v Budvar aréně, kam přijede Litvínov. Utkání bude startovat v 18:00. Druhé sehrají na ledě severočeského Liberce v sobotu 20.1., kde padne úvodní buly ve 12:00.

Textový přenos ze zápasu s Litvínovem najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Libercem najdete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....