Banes Motor České Budějovice
24.01.2018, Filip Kortus

Starší dorost má ty nejvyšší cíle, je si vědom Jaroslav Liška

Juniorka hájí postup do nadstavby, starší dorost bojuje o co nejlepší pozici do play off a mladší dorost se připravuje na vyřazovací část. I tak se dá shrnout počínání mládežnických celků, které hodnotil manažer mládeže Jaroslav Liška.

Juniorka

Nejstarší mládežnický celek se po dvaatřiceti odehraných zápasech drží na deváté pozici zaručující účast v nadstavbě o postup do play off. V posledních dvou kolech svěřenci trenéra Štrby uhráli dva body, když nejprve vyhráli po prodloužení na ledě Komety Brno a v sobotu padli v Jihlavě. „Je o co bojovat. Hlavním cílem je nyní udržet se v první dvanáctce, která zaručuje postup do další fáze. Schází nám ještě dvě utkání a my v nich musíme udělat maximum, abychom si zajistili postup,“ komentoval dění v juniorce Jaroslav Liška.

Nadstavba probíhá systémem, ve kterém se dvanáct týmů rozdělí do dvou skupin po šesti a z nich postupují nejlepší čtyři do čtvrtfinále play off. „Nadstavba je prvním krokem, rádi bychom se probojovali dál. Uvidíme, v jakém složení budeme my i ostatní týmy nastupovat,“ dodal Liška. Juniorku nyní čekají dva zápasy proti Východočechům. V pátek přijedou Pardubice, v sobotu Hradec Králové.

Starší dorost

Svěřencům Radka Bělohlava a Milana Dančišina se daří. O víkendu dokázali přehrát silný Liberec i Spartu a posunuli se na čtvrtou pozici, přičemž nemají odehrané všechny zápasy. „Starší dorost hraje ve své soutěži velmi dobře. Přáli bychom si, aby nadstavbu zakončil do čtvrtého místa a byl dobře nasazen do play off. Cíle starších dorostenců jsou ty nejvyšší,“ ví Liška. O víkendu přijde těžká prověrka. Dvojzápas se suverénně prvním Salcburkem.

Mladší dorost

Nejmladší dorostenecká kategorie nezažívá v nadstavbové části příliš úspěšné období. Ve skupině A se krčí na poslední příčce, když v nadstavbě zatím získala pouze pět bodů. „Na poslední chvíli jsme se dostali do finálové skupiny, ve které nám často něco málo schází. Několikrát nám chybí malý krůček k tomu, abychom dokázali uhrát lepší výsledek,“ popisuje. „V play off to bude otevřené, uvidíme, na koho narazíme.“

Mladší dorost B

Béčko mladšího dorostu dokázalo ovládnout základní skupinu a nyní taktéž bojuje v nadstavbě. V dvanáctičlenné tabulce mu patří čtvrtá pozice. „Chceme si v rezervním týmu ohrávat hráče, kteří nedostanou tolik prostoru v áčku. Snažíme se do týmu zařadit i hráče z osmé třídy, aby si vyzkoušeli soutěž,“ okomentoval manažer mládeže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....