Banes Motor České Budějovice
25.01.2018, Adam Pavlíček

MDO: CEB - CHM 4:5s.n. - Motor ztratil vedení a padl v nájezdech

Deset sekund před koncem utkání Piráti vyrovnali na 4:4. Následné prodloužení branku nenabídlo a v nájezdech si bod navíc vybojovali hosté. Dvě branky a jednu asistenci si na své konto připsal Matouš Masopust. Střídačku mladšího dorostu Motoru dnes řídili Radek Bělohlav a Milan Dančišin.

V první deseti minutách byly největšími šancemi, jak vstřelit první branku, obou týmů přesilové hry. Na obou stranách však zůstaly bez využití. Ve třinácté minutě dostal jeden z Pirátů přihrávku před branku, kde byl sám, od Filipa Králíčka. Následně zamířil do protipohybu Lidák, domácí brankář se ale přemístil a jeho pokus dobře vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se neprosadili také domácí s několika dorážkami, které nastaly po nahození Adama Ryby. Pozornost českobudějovického brankáře poté prověřil Stanislav Vrhel. Už to vypadalo, že by se do druhé třetiny mohlo jít za bezbrankového stavu, nicméně to odmítl Michael Prokeš, který se prosadil ze skrumáže na brankovišti. Po první třetině tedy mohli být o něco šťastnější hostující hráči.

Po necelých dvou minutách od úvodního vhazování druhé třetiny bylo opět vyrovnáno. Byl to Adam Ryba, jenž nadvakrát dorazil kotouč do chomutovské síti. Zvrátit vedení na stranu Pirátů mohl Tobiáš Holka, těsně v předbrankovém prostoru ale minul. Ve třicáté první minutě se krásnou akcí prezentoval Matouš Masopust. Obral o puk obránce na modré čáře, ujel do nájezdu, který bekhendem proměnil přímo mezi betony chomutovského brankáře a zapsal si tak branku v oslabení. Třicátá čtvrtá minuta mohla nabídnout třetí gól Motoru, ale nestalo se tak. Tečovaná střela Matouše Haila do klece nezapadla. Druhý gól o chvíli později zaznamenal Michael Prokeš, který zakončil přečíslení dva na jednoho i s potřebnou dávkou štěstí. Vyrovnaný stav ovšem nepřipustili Českobudějovičtí na dlouhou dobu. Puk před brankou dorazil Tomáš Hanák - 3:2.

Ihned v první minutě poslední dvacetiminutovky byli domácí vyloučeni, což Chomutovští potrestali. Stanislav Vrhel vyšťoural puk na brankovišti a následně jej poslal za Lidákova záda. V padesáté minutě zabránil parádním způsobem, respektive zákrokem, chomutovský brankář Šatný, který si poradil s nebezpečnou střelou a taktéž s následnou Hanákovo dorážkou. Tři minuty před koncem základní hrací doby se na domácí straně rozpoutala vlna radosti po trefě Matouše Masopusta - 4:3. Závěrečná power-play v šesti hráčích ale Chomutovským vyšla a naopak to byli oni, kdo se mohl radovat. Jan Pudich totiž překonal Lidáka, jenž s jeho dorážkou nemohl nic moc dělat. Šlo se tedy do prodloužení.

Prodloužení moc šancí nenabídlo. Ovšem příležitost, uzmout bod navíc, měl Chomutov při vyloučení Březiny. Početní výhodu v poměru čtyři na tři ale nevyužil. Jelikož žádná další akce se v prodloužení nekonala, šlo se do samostatných nájezdů, v nichž v páté sérii rozhodl Michael Prokeš.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): Odehráli jsme parádní utkání. Myslím si, že dnes si zaslouží kluci pochvalu od první do čtvrté pětky. Odevzdali perfektní výkon. Prakticky jsme střídali pravidelně a minimálně ten bod jsme si určitě zasloužili. Je smůla, že jsme jich nezískali víc, ale když budeme takto pracovat dál, tak to půjde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....