Banes Motor České Budějovice
26.01.2018, Adam Pavlíček

V sobotním utkání čekají Motor předposlední Benátky nad Jizerou

Českobudějovičtí jsou stále na špici tabulky, což budou chtít potvrdit i v utkání s předposledními Benátkami. V zápase budou platit za jednoznačného favorita. Utkání startuje netradičně již v 16:30! Utkání budete moci sledovat živě nebo skrze textový přenos.

Benátky nad Jizerou

Trvalo to dlouhých osm zápasů, než se konečně mohly Benátky radovat z výhry. Velmi nelichotivou bilanci svěřenci Jiřího Kudrny ukončili v posledním kole, ve kterém přehráli Ústí nad Labem v poměru 4:2. Jan Šír pro klubový web toto vítězství okomentoval jako to, které Benátečtí dlouho potřebovali. Benátky ale s probíhající sezónou rozhodně spokojené být nemohou, společně s Kadaní se totiž drží suverénně na posledních dvou místech v tabulce. Na poslední Kadaň mají náskok sedmi bodů, na zlepšení v tabulce už ale také zřejmě pomýšlet nemohou. Na dvanácté Ústí ztrácejí propastných dvacet dva bodů, což je možné dohnat už snad jen v teoretické rovině. Předposlední jsou Benátečtí jak v tabulce domácích utkání, tak také v tabulce utkání hraných venku.

Tomuto faktu odpovídají také pochopitelně statistiky. Velkou slabinu tohoto celku bychom nalezli v oslabení. Něco málo přes sedmdesát osm procent ubráněných početních nevýhod řadí tým Jiřího Kudrny na předposlední místo v této statistice. A není se také čemu divit. Středočeši nasbírali přes osm set trestných minut. V tomto ohledu jsou suverénně nejhorším týmem. Nejproduktivnějším hráčem Benátek je Zdeněk Král (11+24). Nejlepším střelcem je poté Ladislav Bittner, jenž má o jeden zásah více než Král. V benátecké brance se pravidelně střídají Aleš Stezka a také Josef Kořenář, účastník letošního mistrovství světa do dvaceti let. Právě Kořenář si drží poměrně solidní průměr, který činí necelých devadesát jedna procent úspěšnosti zákroků. V obranných řadách tohoto celku letos pravidelně nastupuje Semen Mirochnikov, v uplynulé sezóně ještě hráč staršího dorostu Motoru a také českobudějovické juniorky, za kterou stihl čtyři zápasy.

Sestava Benátek z minulého zápasu proti Ústí:

Stezka – T. Hanousek, Havlín, Maier, Jan Bednář, Jandejsek, Mirochnikov, Tržický – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Z. Král – Šír, Hrabík, Wiencek – Průžek, Burda, Bělohorský.

43. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Benátky nad Jizerou

sobota 27. ledna 2018, 16:30, Budvar aréně

Z tábora Jihočechů

Motor své obranné řady vyztužil o Zdeňka Čápa, který stihl odehrát dva zápasy. Už se představil také v Budvar aréně, a to v domácím utkání proti Havířovu. Minulý týden v sobotu sice Českobudějovičtí neuspěli na ledě Slavie, přesto ale jsou díky zaváhání karlovarské Energie stále osamocení na první příčce v tabulce. Na svého největšího tabulkového soka mají náskok čtyř bodů. Již dlouho dobu je nejproduktivnějším hráčem týmu z jihočeské metropole Václav Nedorost (15+21). V obranných řadách pravidelně bodují především Zdeněk Kutlák s Mitchem Fillmanem. Jestli se o něco Motor může letos opřít, je to jeho brankářská dvojice. Petr Kváča a David Gába mají téměř stejná čísla v kolonce procentuální úspěšnosti zákroků. Úspěšnost u obou přesahuje parádních devadesát tři procent.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Havířovu:

Kváča – Kutlák, Pýcha, Pavlin, Čáp, Fillman, Vráblík, Kachyňa – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Mikyska, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, M. Novák

Vzájemná utkání z této sezóny

První měření sil Českých Budějovic a Benátek dopadlo lépe pro druhý jmenovaný tým. Benátečtí nepustili svého soupeře ani k jedné brance a ve čtvrtém kole se mohli radovat z výhry 3:0. Na vlastním ledě Motor hrál viditelně lépe a druhý souboj zvládl naopak on, a to v poměru 5:2. Zatím poslední duel těchto dvou týmů se konal 9.12. na ledě Středočechů. Českobudějovičtí zde předvedli výkon neslučitelný s tím ze 4. kola a zvítězili jednoznačně 5:0.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....