Banes Motor České Budějovice
31.01.2018, Filip Kortus

Na hattrick jsem nemyslel, smál se Filip Novák

Proti poslední Kadani měl Motor jasně navrch a mohli tak vyniknout i střelci, kteří moc branek za sezonu neposbírají. Jedním z nich byl i hrdina středečního večera Filip Novák, který se nejprve trefil poprvé v sezoně a v poslední třetině přidal i druhou branku v ročníku.

Jevilo se od začátku utkání jako jednoznačné?
Úplně jednoznačné se mi nezdálo, zjednodušilo se nám to tím, že jsme dali branky v první třetině. Na soupeři bylo znát, že byl místy odevzdaný. Je to jejich věc, důležité je, že jsme vyhráli a máme tři body.

Chtěli jste od úvodu zápasu zapomenout na poslední vysokou porážku v Prostějově?
V Prostějově jsme nepodali dobrý výkon a museli jsme překousnout vysokou porážku. Další den jsme celý trénink pouze bruslili, nic jiného jsme si nezasloužili.

Čekal jste někdy tak dlouho na první branku v sezoně?
Tak dlouho zřejmě ne, ale obecně moc branek nedávám. Jsem rád, že jsem to konečně prolomil a mám to za sebou.

V zápase jste se trefil hned dvakrát. Jak vypadaly obě trefy z vašeho pohledu?
U prvního gólu jsem křečovitě dorážel a procpal puk za brankáře. Za druhou branku musím poděkovat Vašku Nedorostovi, který skvěle clonil brankáři a má ne úplně povedená střela zapadla do branky.

V posledním střídání jste měl možnost završit hattrick. Pomyslel jste na to?
Kluci mi to říkali, ale nijak jsem na to nemyslel. Nejsem typ, který by dával tři branky za zápas (smích) Při střele jsem měl před sebou dva hráče, takže jsem je nechtěl trefit a minul jsem branku. Chtěl jsem spíše trefit něčí hokejku, po hattricku jsem nebažil.


Filip Novák v utkání proti Kadani

Bodování: 2+0
Střely: 5
Ice time: 19:22
+/-: +2

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....