Banes Motor České Budějovice
22.02.2018, Denisa Józsová

JUN: SLA - CEB 4:2 - Junioři nevyhráli ani na třetí pokus

DHL Extraliga juniorů měla pauzu, ta však už skončila a České Budějovice se vydaly na led Slavie. Jihočeši sice měli většinu zápasu převahu, přesto to nestačilo ani na jeden bod. Vydařenou premiéru se ale blýskl ještě mladší dorostenec Pavel Novák, jenž si v prvním utkání za juniorku připsal dvě branky.

Motor začal v Edenu podstatně lépe a i díky vyloučení Marka dostal domácí do vysokého tlaku. Své příležitosti ale využít nedokázal a naopak sám v přesilovce inkasoval poté, co si Aleš Furch najel za modrou čáru a překonal Březinu pod betonem. Ani další přesilovku Budějovičtí nevyužili, stejně to však tentokrát platilo i na druhé straně, skóre se tak podruhé měnilo až v 17. minutě, kdy po podobné situaci poslal Pražany do dvoubrankového náskoku David Kohút.

Jihočeši ale i přesto nakonec zvládli před koncem periody snížit poté, co výstavní dělovku od modré poslal do brány Pavel Novák. Ve vší euforii ale hosté zapomněli bránit, čehož využili Furch s Davidem Šteinerem, kteří si v úniku vyměnili kotouč a druhý jmenovaný ho následně nechytatelně poslal do šibenice.

Druhá perioda nebyla tak zajímavá jako ta první, přesto po necelých pěti minutách Motor snížil na rozdíl jediné branky a opět díky Pavlu Novákovi, který dorazil nekryt puk z Šorfa. Ten byl jedním z hrdinů Slavie, která se za celých dvacet minut dostala jen do jedné zajímavější šance, která však skončila neúspěchem.

Větší vzrušení přinesl až samotný závěr třetiny, kdy se do ležící Šorfa opřel Toman, což se nemohlo líbit Šteinerovi, který příliš aktivního Jihočecha poslal na zem v pěstním souboji. Půl minuty před koncem se domácí trestná lavice ještě víc nafoukla poté, co sem byl poslán Kolouch za podražení a následné nesmyslné postrčení sudího.

Prakticky celou třetí část odehráli slávisté pod tlakem, díky famóznímu a jistému Šorfovi ale drželi jednobrankový náskok. Jediné světlé chvilky domácích byly přesilovky, což byla zároveň jediná situace, kdy se podívali i na soupeřovu půlku. Drtivý a nervózní závěr okořenila ještě jedna bitka, tentokrát se do sebe pustili Valík s Káníkem, kteří následně shodně putovali do kabiny. Následné vhazování však skončilo pro Motor tak nešťastně, že si i s přispěním Davida Kohúta poslali kotouč do odkryté klece a připravili se tak o naději na srovnání – konečný stav byl 4:2 pro Slavii.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....