Banes Motor České Budějovice
10.03.2018, Denisa Józsová

JUN: CEB - SLA 1:5 - Jihočeši doma schytali bůra a jednoznačně padli

V tomto zápase šlo budějovickým juniorům o vše. Pokud si měli udržet malinkou naději na postup do play-off, museli nutně proti Slavii vyhrát za tři body. Jenže Pražané si toho byli vědomi a od počátku utkání si šli za výhrou. Nakonec nasázeli pět branek a odvezli si vítězství 5:1.

Jestli domácí chtěli na svého soupeře vlétnou hned od začátku, moc se jim to nepovedlo. Inkasovali totiž po dvou minutách. David Kohút táhl celou útočnou akci a bekhendovou střelou přes obránce vymetl horní patra branky. Pražany to nastartovalo a měli lepší šance. Šergl dostal ideální pas zpoza branky a jeho střela z první mířila dobře. Jenže v cestě puku se objevila lapačka Lidáka, který předvedl opravdu parádní zákrok. Přesto to o chvilku později bylo o dvě branky. David Jaša byl nejrychlejší před brankou a odražený kotouč poslal do budějovické brány. První větší šanci domácích měl Rolínek, ovšem svůj samostatný únik ani nezakončil. Nebezpečné střely si ale připisovala především Slavia. Šergl jel sám na Lidáka, kterému chtěl poslat puk mezi nohy, jenže českobudějovický gólman předvedl dobrý zákrok. Když se neprosadili hosté, prosadil se domácí tým. Puk se po buly dostal k Pavlu Grauerovi, jehož parádní rána se odrazila od tyčky do brány. Do konce třetiny měli ještě Pražané dvě solidní šance, ale ani jedna z nich se neujala. Hosté tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

České Budějovice vlétly do druhé třetiny ve velkém stylu. První velkou šanci měl Dančišin, jenž vypíchl puk soupeři, avšak jeho rána mířila těsně nad branku. Postupem třetiny byli slávisté jasně lepší. David Kohút měl dobrou šanci, když si nabruslil do ideální palebné pozice, ovšem proti jeho střele se vytáhl domácí brankář. Přesto mohli domácí srovnat. Radek Rolínek jel sám na brankáře, jenže jeho bekhendový blafák skončil na tyči. Jak čas plynul, přebírali Pražané iniciativu a také se znovu prosadili. Kohút našel přesně hůl Viktora Martínka jenž se nemýlil. Vzápětí to mohlo být o tři branky. Jenže v prvním případě trefil Jaša jen tyč. V tom druhém předvedl další skvělý zákrok Martin Lidák. Do třetí části šla Praha s vedením o dvě branky.

Pražané si třetí třetinu bez větších potíží pohlídali, svého soupeře k ničemu nepouštěli. Naopak dvě branky přidali. Nejprve si Jan Šergl položil Lidáka, kterého poté překonal střelou bekhendem, jež se odrazila od tyče kousek za brankovou čáru. Jistotu vítězství dal Slavii tentýž hráč, čili Jan Šergl, jenž si jako první našel odražený puk v brankovišti po pohotovém zákroku domácího brankáře. Jihočeši se ve třetí části na nic nezmohli a zaslouženě padli.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (České Budějovice): Mrzí nás to, že jsme Slavii letos ani jednou neporazili. Dnes jsme sice věděli, že do play-off se nedostaneme, ale naší motivací bylo porazit Slavii alespoň jednou v sezóně. To se nám nepodařilo. Selhali jsme střelecky, kdy naší jedinou branku vstřelil obránce. Rozhodlo to, že jsme se neprosadili v koncovce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice