Banes Motor České Budějovice
18.03.2018, Adam Pavlíček

MDO: CEB - LIT 4:6 - Mladší dorostenci bojovali, přesto s Litvínovem padli

První zápas play off nakonec mladším dorostencům nevyšel. Ti však podali velmi solidní výkon. Litvínov utkání definitivně rozhodl ve třetí periodě, v níž se trefil třikrát. Perfektním výkonem se blýskl litvínovský Lukáš Stehlík, jenž si připsal hned čtyři góly!

První branku ohrožující situace nastala na začátku čtvrté minuty, kdy se Jan Myšák prosmýkl skrze domácí obranu a dostal se osamocený až před Lidáka. Proti českobudějovickému brankáři ale neuspěl. O necelé tři minuty později už ale přesněji zakončoval kapitán hostů Lukáš Stehlík, jemuž se podařilo prostřelit. Lukáš Stehlík se radoval ještě z jedné přesné trefy v první třetině, a to když opět dostal přihrávku od Jana Myšáka a poté neomylně zakončil. Gól mohl přidat právě i Jan Myšák, avšak zcela sám před domácím strážcem svatyně, stejně jako na začátku utkání, neuspěl. Do třetice už to ale tomuto útočníkovi vyšlo. Jan Myšák dostal přihrávku na modrou čáru, čímž se dostal do brejku, a v patnácté minutě svůj únik proměnil přesnou střelou mezi betony. Když chyběly čtyři minuty do konce první třetiny, dostali českobudějovičtí hráči výhodu v podobě přesilovky pět na tři. Tu proměnil těsně před jejím koncem Jaroslav Pouzar. A jelikož z dorážky uspěl ještě František Schwartz, šlo se do dalšího dějství tohoto klání za stavu 2:3 z pohledu domácích.

Dvacet sekund po zahájení periody Českobudějovičtí dokázali srovnat stav utkání. Obránce Václav Svach se ujal puku a posléze si zapsal první branku v utkání. Martin Lidák následně zlikvidoval solidní šanci Lukáše Stehlíka. Po polovině utkání stálo při domácích štěstí. Marek Slavík číhal na vzdálenější tyči, kam mu byl předložen puk. Slavík ale naštěstí pro Motor při střele upadl, a nezakončil tak přesně. Českobudějovický brankář musel dávat pozor také proti dobré šanci Skuhrovce. I tentokrát byl úspěšný. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za nerozhodného stavu 3:3.

Lidáka čekal na začátku třetiny opět jeden z těžších zákroků. Jaroslav Fišer se proháčkoval až před domácí svatyni, položil si brankáře, jenž ho ale skvělým zásahem betonem vychytal. S trochou štěstí se o šedesát sekund později prosadil opět Lukáš Stehlík, který si tak zapsal hattrick! V následně přesilové hře Severočechů Motor znovu inkasoval. Marek Slavík se taktéž zapsal do střelecké listiny. Těsně před polovinou utkání se ze skrumáže na brankovišti prosadil znovu hostující kapitán Lukáš Stehlík. Krásnou střelou vykřesal Českobudějovickým naději František Schwartz, nicméně žádnou další branku jsme neviděli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....