Banes Motor České Budějovice
23.03.2018, Denisa Józsová

Starší dorostenci se o finálový turnaj poperou s Pardubicemi!

Českobudějovičtí starší dorostenci si v osmifinále play-off poradili bez větších potíží s Kometou Brno 3:0 na zápasy. Kolotoč zápasů ale pokračuje. Jihočeši budou bojovat o účast ve finálovém turnaji, jejich protivníkem budou Pardubice. Čtvrtfinále se hraje jen na dvě vítězná utkání. První utkání se odehraje na ledě Pardubic v neděli (25.3.) od 18:00. Posléze se série přesune do Budvar arény, kde se bude s jistotou hrát 27.3 od 18:00. Pokud se bude hrát i třetí utkání, odehraje se 28.3. v Českých Budějovicích od 15:00. Textový přenos z pardubické arény budete moci sledovat zde a z Budvar arény zde

Dynamo Pardubice

Asi není překvapením, že tým, který postoupil do první osmičky, si zajistil svou účast v play-off již v základní skupině. Pardubice hrály ve skupině C, kde se umístily na třetím místě. Tabulku opanoval Hradec Králové, jenž poznal hořkost porážky jen třikrát v základní hrací době ze šestnácti utkání. Na druhém místě se umístily České Budějovice, se kterými se Dynamo utká. Zde se tyto dva týmy střetly čtyřikrát a pokaždé vyhrál ten celek, který hrál na domácím kluzišti. Celkem Východočeši vyhráli sedm utkání za tři body a dvě za dva body. Na čtvrtý Žďár nad Sázavou měli náskok pohodlných třinácti bodů. V této fázi sezóny se nejvíce dařilo Jiřímu Buckovi, jenž si v šestnácti utkáních připsal 22 bodů (14+8).

V nadstavbové skupině se Pardubicím celkem dařilo. Celkem získaly čtyřicet dva bodů, stejně jako páté Kladno, avšak na šesté místo je odsoudily horší vzájemné zápasy. Dynamo si nepřipsalo nějaký vážnější výpadek, ale ani nějakou dlouhou šňůru výher. Nejdelší série proher čítala čtyři utkání, stejně jako nejdelší šňůra výher. Závěr nadstavbové skupiny se Východočechům povedl, jelikož vyhráli poslední dva zápasy. Nejvíce se dařilo Dominiku Chárovi, který si připsal 35 bodů (19+16).

Co se týče týmových statistik v nadstavbové skupině, bylo na tom Dynamo jako na houpačce. Pardubičtí hokejisté měli skvělé přesilové hry, ve kterých byli druzí nejlepší v lize. Celkem jich využili 23,96%. Jenže hra v početní nevýhodě tak dobrá nebyla. Zde byli Východočeši pátí nejhorší, když ubránili „jen“ 80,20% oslabení. Dali v nich i jednu branku.

V osmifinále play-off se Pardubice střetly s pražskou Slavií. První zápas jim sice nevyšel, když prohrály na domácím ledě 1:2 po samostatných nájezdech. Další utkání už ovšem Dynamo vyhrálo a srovnalo stav. První zápas na Slavii byl vyrovnaný, avšak Východočeši rozhodli o svém vítězství v prodloužení. V posledním utkání nenechaly Pardubice nikoho na pochybách a zvítězily přesvědčivě 4:1.


2. zápas čtvrtfinále play-off

HC Motor České Budějovice

Dynamo Pardubice

Úterý 27. března 2018, 18:00, Budvar aréna

Vzájemné zápasy v nadstavbové skupině

26. kolo, pátek 5.1.

Dynamo Pardubice – HC Motor České Budějovice 4:3p

Branky a nahrávky: 6. Tobiáš (Rohlík, Šír), 28. Tobiáš (Šír), 50. Blažek (Rouha, Tobiáš), 64. Chára – 15. Čížek (Vávra), 43. Krcho (Kubíček, Masopust), 46. Silný (Novák, Škola). Rozhodčí: Pilný – Bohuněk, Holeček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 70.

39. kolo, pátek 2.3.

HC Motor České Budějovice – Dynamo Pardubice 2:3p

Branky a nahrávky: 4. Masopust (Silný, Michal), 44. Šafář (Silný, Krcho) – 24. Zeman (Rozlílek), 26. Tobiáš (Rohlík), 62. Koffer (Poul). Rozhodčí: Hucl - Jílek, Šperl. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 22:33.

HC Motor České Budějovice

O tom, jak hráli Jihočeši v základní a nadstavbové skupině, nemá smysl se znovu rozepisovat. V play-off ale narazili na brněnskou Kometu. Ta do těchto duelů značně posílila. Za Brněnské se představili hráči jako Karel Plášek ml., Adam Gajarský či Vojtěch Střondala. V prvním zápase sice byli Jihomoravané o něco lepší, přesto nakonec padli 1:2. To druhý zápas byl o něčem jiném, začátek sice Českým Budějovicím nevyšel, jenže pak nahodily vyšší otáčky a připsaly si drtivou výhru 10:3. Motor dokázal zvítězit v nejkratším možném čase, když Kometu porazil i potřetí v řadě, tentokrát na jejím hřišti 5:4.

Komentář Šimona Kubíčka k soupeři:

Ve čtvrtfinále play-off nás rozhodně nečeká lehký soupeř. S Dynamem se dobře známa a letos jsme s ním odehráli velmi vyrovnaná utkání. Pardubice měly v každém zápase nebezpečné přesilové hry a vždy dohrávaly osobní souboje. Pokud budeme bojovat jako tým, proměňovat naše šance, hrát do těla stejně jako oni a šlapat na 120%, máme šanci jít dál.

Statistiky


Statistiky v play-off
HC Motor České Budějovice
vs
Dynamo Pardubice
32,67
Průměr střel na branku za zápas
29,25
38,33
Průměr střel proti za zápas
25,25
36,29%
Využití přesilovek
23,08%
100%
Úspěšnost oslabení
63,64%
Jakub Čížek 9 (3+6)
Nejproduktivnější hráč
Dominik Chára 10 (5+5)
Šimon Kubíček 7 (2+5)
Nejproduktivnější obránce
Jan Oliva 3 (2+1)
Pavel Novák 4
Nejlepší střelec
Dominik Chára 5
Jakub Čížek 6
Nejlepší nahrávač
Dominik Chára a Tomáš Zeman 5
Pavel Novák +8 / V. Doktor, M. Šafář -4
+/-
Bucek, Chára, Zeman +8 / Dominik Dubovčí -3
Daniel Svoboda 93,04% – 2,67
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Tomáš Vlk 93,88% - 1,35
Vojtěch Nečas 92,16% – 2,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....