Banes Motor České Budějovice
20.04.2018, Tisková zpráva

Motor výrazně obměňuje kádr, dá velkou šanci mladým

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Termín 1. května, kdy lze oznamovat nové příchody hráčů, kteří mají dosud smlouvy jinde, ještě nenastal, nicméně oznámit už lze, kteří hráči v Motoru pokračovat nebudou. A obměna nebude rozhodně malá, protože cíl, kterým byl jednoznačně postup do extraligy, nebyl zdaleka naplněn. Pokračovat nebude hned šestnáct hráčů z kádru minulé sezony. Naopak velký prostor se rýsuje pro velmi úspěšné mladíky, kteří dokázali se starším dorostem vyhrát mistrovský titul. Devět z nich bylo trenérem Prospalem zařazeno do přípravy s A mužstvem.
Po neúspěšné sezoně a po příchodu nového trenéra se daly čekat změny. A ty rozhodně nastanou, ČEZ Motor České Budějovice totiž dosud nenabídnul smlouvy Janu Bártovi, Michalu Bártovi, Petru Galambošovi, Lukáši Květoňovi, Jiřímu Kučnému, Patriku Marcelovi a Filipu Novákovi. Na nabídku zkoušky nepřistoupili ani Luboš Rob a Radek Prokeš a končí i dvojice Josef Mikyska, Richard Nejezchleb, která se vrací do mateřských klubů. Opce pak nebyla uplatněna u Vlastimila Dostálka, který deklaroval, že chce využít některou z nabídek v extralize. Jinou nabídku potvrdil i brankář Ondřej Bláha. A konec kariéry pak oznámil Petr Vampola. V klubu ale nebudou pokračovat ani hráči, o které měl Motor i nadále zájem, ovšem nedošlo s nimi k dohodě, vesměs proto, že se rozhodli využít volání jiných klubů. Mezi ty patří Václav Nedorost, David Gába a Vít Jonák.

Jednání s borci, kteří by měli neúspěšnou partu nahradit, samozřejmě probíhají a první jména budou zveřejněna na počátku května. Klub i nadále vvyjednává s obránci Zdeňkem Čápem a Zdeňkem Kutlákem. Už nyní je ale jasné, že kádr A týmu osvěží mladí a velmi talentovaní odchovanci klubu. Do přípravy si trenér Prospal vybral brankáře Daniela Svobodu, obránce Vojtěcha Doktora a Šimona Kubíčka a útočníky Martina Beránka, Jakuba Čížka, Vojtěcha Krcha, Pavla Nováka, Michala Silného a samozřejmě i Matěje Tomana (na fotografii). Všichni jsou to čerství mistři republiky v kategorii staršího dorostu. České Budějovice byly vždy obrovskou líhní hokejových talentů a právě na nich chce klub postavit i svou budoucnost. Stejně, jako tomu bylo po většinu devadesáti let trvání klubu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....