Banes Motor České Budějovice
27.04.2018, Filip Kortus

Zápisník Vojtěcha Doktora z mistrovství osmnáctek v Čeljabinsku – 5. díl

Magnitogorsk - Šok, který si připravila česká osmnáctka ve čtvrtfinále proti Kanadě, obletěl hokejový svět. Svěřenci Davida Bruka dokázali po famózním výkonu vystrnadit z turnaje javorové listy a v sobotu se porvou o finále. K výhře pomohl skvělým výkonem i obránce Motoru Vojtěch Doktor.

O senzačním postupu před Kanadu

Byli jsme pasováni do role jasného outsidera, takže nám nezbývalo nic jiného, než tomu přizpůsobit taktiku. Řekli jsme si, že chceme hrát především z dobré obrany. To se vyplatilo, Kanada napadala ve dvou hráčích a zapomínala bránit. V první třetině jsme toho využili a šli do vedení. Druhá branka nám dodala větší klid, a i když soupeř snížil, tak jsme věřili ve výhru a vybojovali jsme to. Všichni jsme na ledě nechali všechno a byl to úžasný zážitek.

O nekonečném střídání ve druhé třetině

Ve druhé třetině nás Kanada na chvíli zavřela v pásmu a nám se nedařilo osvobodit. Jelikož jsme měli střídačku na druhé straně, tak jsem to k ní měl nejdál ze všech a na ledě jsem zůstal skoro pět minut. Dvakrát jsme vyhodili na icing a celé to skončilo, až když spoluhráč vyhodil kotouč a dostali jsme dvě minuty. V tomto zápase jsem měl i další zajímavé momenty. Jednou jsem mohl vyrazit do samostatného úniku, jenže se ke mně vraceli protihráči a nakonec jsem zakopl o modrou čáru. (úsměv) V poslední minutě jsme ještě měli velký závar před naší brankou. Společně s brankářem jsme kotouč zalehli a pevně ho drželi před brankovou čárou. Kanaďané ještě doráželi, ale Lukáš Dostál ho přikryl tělem a sudí přerušil hru.

O soupeři v semifinále

Po čtvrtfinále jsme měli ještě jednu noc v Magnitogorsku, další den jsme se vrátili zpět do Čeljabinsku. Trénink jsme neměli, na led půjdeme až v den zápasu. V semifinále nás čeká Amerika, kterou jsme u nich na turnaji porazili vysoko 6:2, a myslím si, že by nám mohla svědčit. Pokud budeme hrát se stejným nasazením, tak máme šanci uspět.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....