Banes Motor České Budějovice
01.06.2018, Filip Kortus

Martin Beránek bojuje v letní přípravě o místo v sestavě i o nominaci na Hlinka Gretzky Cup

V letní přípravě dře, co to jde. Bolest ovšem mile rád překousne, protože o motivaci má postaráno. Útočník Martin Beránek maká v přípravě A-týmu Motoru naplno, už nyní se totiž rve o místo v kádru a nominaci na prestižní Hlinka Gretzky Cup konající se v srpnu v kanadském Edmontonu a Red Deeru.

Co zatím říkáte letní přípravě?
Jednoznačně to není nic lehkého, dostáváme pořádně do těla. Na druhou stranu nás to baví, děláme dobrá cvičení. Sami na sobě pozorujeme, že se zlepšujeme a posouváme, což je jedině dobře.

Je pro vás v suché přípravě značný rozdíl oproti uplynulé sezoně?
Rozhodně, je to velká změna. Tréninky jsou mnohem více silovější. Dříve jsme spíše pilovali kondiční připravenost, nyní je to více o nabíraní objemu. Zatím si to nemohu vynachválit.

Je pro vás výhoda, že jste na tréninky rozděleni do tří skupin?
Dle mého určitě. Kdybychom cvičili se staršími spoluhráči, tak by to nebylo ono, protože mají větší sílu než my, posilují s těžší váhou a podobně. Trénujeme pospolu s věkově stejně starými spoluhráči, máme výbornou partu a je to dobré. Snažíme se dohnat dospělé hráče a konkurovat jim.

Už se těšíte, až přijde šestnáctý červenec a poprvé vyjedete na led?
Suchá příprava je dlouhá, a ačkoliv nás baví, tak na led se všichni těšíme. Je to pro nás to hlavní a už se to pomalu blíží.

Jste připraven porvat se o místo v sestavě Motoru?
Od toho jsem tady. Hodlám zabojovat ze všech sil, věřím, že od pana Prospala dostaneme prostor ukázat, co v nás vězí.

Považujete za výhodu, že už máte tři starty ve WSM lize?
Nemyslím si. Nyní jsme všichni na stejné startovní čáře a nic takového rozhodovat nebude.

Toužíte po nominaci na Hlinka Gretzky Cup, který se bude hrát poprvé v Kanadě?
Pochopitelně, mám velkou touhu po tom, abych byl nominován. Je to pro mne jedna z priorit v celé sezoně, abych se na turnaj dostal.

Jak na vás působí nový trenér osmnáctky Alois Hadamczik?
Dosud jsme se nepoznali, takže nevím. Očekávám ovšem, že je to výborný trenér a těším se na spolupráci s ním. Zároveň mě těší, že asistenta u osmnáctky bude dělat Radek Bělohlav, vážím si ho jako člověka i trenéra. Je skvělé, že bude trénovat reprezentaci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....