Banes Motor České Budějovice
25.07.2018, Tisková zpráva

Generálním partnerem Motoru zůstává ČEZ

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I v nadcházející sezóně budou českobudějovičtí prvoligoví hokejisté nastupovat na led za tým, který obsahuje jméno generálního partnera – společnosti ČEZ, největší české energetické firmy. Série náročných jednání skončila už před prázdninami a doladěné jsou i podrobnosti sponzorské smlouvy, která se objemem ani konkrétními body nijak zásadně neliší od minulých let. Kromě A týmu získají finanční podporu formou daru i mládežnická družstva.
Hráči se momentálně věnují především těžké letní přípravě, pro management klubu jsou ale letní měsíce taktéž extrémně náročným obdobím. Léto je totiž rozhodující jak pro přípravu samotného týmu, tak i celého finančního zázemí klubu. Bez peněz by plány na návrat do extraligy byly jen nesplnitelným snem. "Jednání se sponzory probíhají prakticky neustále, o nových smlouvách jsme se bavili už před koncem minulé sezóny. A mám obrovskou radost, že se nám i díky podpoře řady lidí podařilo většinu jednání uzavřít. S generálním partnerem máme jistotu, do sezóny naskočíme opravdu naplno," vysvětluje generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Na obnovu či v horším případě ukončení smlouvy byli zvědaví i zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín, kteří patří mezi skalní fanoušky českobudějovických hokejistů. "Naším krédem je pomáhat tam, kde působíme. A navíc je tu i příběh znovuzrození profesionálního hokeje v Budějovicích, ke kterému tak trochu patříme. Proto pokračování smlouvy vítám," říká člen představenstva a ředitel divize jaderná energetika Bohdan Zronek.

Kromě jistoty s generálním partnerem jsou těsně před podpisem i dohody s dalšími hlavními sponzory hokejistů ČEZ Motoru České Budějovice, kterými jsou společnosti Budvar, Madeta nebo Energie AG. Nadále pak běží víceletá smlouva se statutárním městem České Budějovice. Finanční příspěvek od společnosti ČEZ získají, prostřednictvím její Nadace, i malí hokejisté. 1,2 milionu korun poslouží především na nákup potřebného vybavení.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....