Banes Motor České Budějovice
01.08.2018, Filip Kortus

První přípravný test čeká Motor na západě Čech

Náročné utkání hned na úvod přípravy čeká svěřence nových trenérů Motoru. Jihočeši v prvním přátelském utkání změří síly se třetím týmem uplynulé sezony extraligy, který od nové sezony povede trenér Ladislav Čihák. Zápas startuje v 17:30, sledovat ho můžete v online reportáži.

Škoda Plzeň

Škoda Plzeň zažila zdařilou uplynulou sezonu. I když mnozí namlsaní fanoušci bažili po perfektní základní části po mistrovském titulu, s bronzovým stupínkem museli být jistě spokojeni. Západočeši dokázali zejména díky mimořádně produktivní exbudějovické dvojice Mertl - Gulaš opanovat tabulku po 52 kolech, jenže v semifinále play off vystavila stopku brněnská Kometa.

Podle prozatímních transferů to vypadá, že Plzeň bude o něco slabší než uplynulou sezonu. Odešlo totiž hned několik opor a klíčových hráčů. Miroslav Svoboda zamířil do Nashvillu, do zámoří se po vydařeném mistrovství světa vydá i obranná dvojice Sklenička - Moravčík. Do KHL zamířil první centr Tomáš Mertl, pokračovat nebude ani zkušený Petr Kadlec.

Náhradu hledali Plzeňští především v tuzemsku. Z Motoru přišli obránce Roman Vráblík a útočník Václav Nedorost, pozici prvního brankáře by měl plnit exslávista Dominik Frodl. Jedinou zahraniční posilou se stal Conor Allen z Wolfsburgu.

Změna přišla i na trenérském postu. Majitel a generální manažer v jedné osobě Martin Straka přenechal pozici hlavního kouče Ladislavu Čihákovi, který tým povede společně s Jiřím Hanzlíkem.


V barvách Plzně už absolvoval úvodní tréninky Václav Nedorost, který ještě v loňské sezoně oblékal dres Motoru.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"Začali jsme trénovat brzy, takže už se všichni těšíme, až nastoupíme k prvnímu přípravnému duelu. Nominaci se hráči dozví až ráno před zápasem, je to z důvodu, aby nikdo na středečním tréninku neměl v hlavě, že už se musí šetřit na utkání. V pátek po utkání přijde první část zužování kádru, pár hráčů opustí kádr. Zápas v Plzni nám pomůže vyřešit několik otazníků, ale nechceme to pojmout pouze jako zkoušení hráčů. Budeme reagovat na vývoj zápasu, hráči si musí čas na ledě zasloužit. Chceme v týmu vybudovat vítěznou mentalitu, takže se podle toho zařídíme od prvního přípravného utkání. Pojedeme s třemi páry obránců a čtyřmi útoky."


1. přípravné utkání

HC Škoda Plzeň

ČEZ Motor České Budějovice

čtvrtek 2. srpna 2018, 17:30
Home Monitoring aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....