Banes Motor České Budějovice
08.08.2018, Filip Kortus

Roman Vráblík přijel do Budvar arény poprvé jako host a dočkal se potlesku

Za Motor odehrál v dospělých soutěžích téměř čtyři stovky utkání. V úterý přijel do Budvar arény v dresu Plzně a netradičně tak zamířil do kabiny hostů. Obránce Roman Vráblík nastoupil vůbec poprvé proti Motoru a fanoušci mu za jeho osm sezon v budějovickém dresu poděkovali.

I do odvety šla Plzeň s tím, že chce urvat druhé vítězství, přestože přijela bez klíčových opor Gulaše s Nedorostem. „Přijeli jsme pro výhru, ačkoliv jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Jednalo se teprve o naše druhé přípravné utkání, takže to pochopitelně ještě nebylo ono,“ komentoval plzeňský obránce Roman Vráblík.

Vráblík nastoupil poprvé za dospělý tým Budějovic už v roce 2009 a dres Jihočechů oblékal až do uplynulé sezony. „Bylo to pro mne speciální utkání. Jsem v Budějovicích doma, považuji se za místního. V Plzni to ještě nebylo ono, ale v Budvar aréně už bylo netradiční hrát proti týmu, ve kterém jsem toho odehrál suverénně nejvíce,“ vyprávěl po utkání.

Spolehlivý bek hrál proti Motoru vůbec poprvé a ze dvou vzájemných zápasů si odnesl dvě výhry. „Chtěl jsem hrát oba zápasy, je parádní zahrát si dejme tomu proti svým. Neustále mě v kabině tlačili, abych něco vypsal za odměnu, takže se obávám, že mě to nemine,“ prozradil.

Ani fanoušci na Vráblíkovy služby v dresu Motoru nezapomněli. Po utkání vyvolávali jeho jméno a obránce jim za to od srdce poděkoval.

Roman Vráblík v Českých Budějovicích:
Sezon8
Zápasů369
Bodů132
Branek38
Asistencí94
Obránce Roman Vráblík ještě v dresu Motoru se synem Erikem.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice