Banes Motor České Budějovice
09.08.2018, Filip Kortus

First match, first goal. David Gilbert se v premiéře uvedl brankou

Pouze dva dny se připravoval s týmem a hned poté skočil do přípravného zápasu. A vedl si nadmíru dobře, vyhrával souboje a ve druhé třetině se dokázal i trefit. Kanadský útočník David Gilbert se v prvním zápase uvedl brankou a po utkání mluvil i o tom, s jakým cílem do Motoru přišel.
Václav Prospal o Gilbertovi:
"Je u nás krátce, v úterý byl poprvé na ledě. Myslím si, že je rád, že má premiéru za sebou. Do několika šancí se dostal, jednou se dokázal gólově prosadit. Celkově jsme ukázali sílu v ofenzivě, což mu jistě pomohlo. Bylo to pro něho jednodušší, než kdyby začal proti Plzni."

Co jste říkal premiéře v dresu Motoru?
Myslím si, že to bylo dobré utkání. Pro mě to bylo v letním období první utkání, nebylo to jednoduché. Zápas měl dobré tempo, dle mého jsme ho zvládli dobře.

Panuje spokojenost s tím, že jste se hned v prvním zápase uvedl brankou?
Ano, měl jsem poměrně štěstí v zakončení. (úsměv) Mám dobrý pocit z toho, že jsem se hned trefil. Chtěl jsem především hrát poctivě do defenzivy a předvést to, co umím. Měli jsme se spoluhráči v zápase dobré věci, cítil jsem se dobře.

Jak došlo k tomu, že jste se objevil na jihu Čech?
Dostal jsem nabídku a myslím si, že jsem ve velice kvalitním celku. Máme poctivé tréninky, což nám rozhodně pomůže do zápasů. Budeme poctivě pracovat každý den a pevně věřit, že se nám povede postup do extraligy.

Chtěl jste zůstat v Evropě?
Ano, chtěl.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu v EBEL?
Poslední sezonu jsem měl dobrou, ale teď je přede mnou nová výzva. Jak jsem už poznal, hraje se tu rychlý hokej, je to o něco odlišnější než v EBEL.

Jaké pozorujete rozdíly mezi evropským a zámořským hokejem?
Značnou roli hraje v Evropě velké kluziště, musí se bruslit úplně jinak. Hraje se méně fyzický hokej, máte na všechno více času a prostoru. Když se bráníš, tak čekáš na založení rychlého protiútoku. Zalíbil jsem si hraní na evropských stadionech.

I když jste v Budějovicích pouze pár dní, tak pozorujete, že je v týmu zdravá konkurence?
Ano, je to znát.

Kvitujete tomu, že v týmu jsou další dva hokejisté ze Severní Ameriky?
Jistě, v předchozích dvou letech jsem se v týmu potkával s osmi až devíti hráči ze zámoří, takže tohle je trochu jiné. Je příjemné, že jsou v týmu hráči ze stejného kontinentu.

Už jste stihl poznat zdejší město?
Poměrně dost času už jsem strávil v centru, takže jsem měl možnost podívat se, jak to tu vypadá. Je tu moc hezky, viděl jsem zde plno restaurací a líbí se mi historické centrum.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....