Banes Motor České Budějovice
18.08.2018, Filip Kortus

Musíme se zaměřit na to, abychom byli v Linci lepší, pravil Prospal

První vzájemné utkání v přípravě proti rakouskému Linci Motor vyhrál po prodloužení, vítěznou branku obstaral Pavel Pýcha. Utkání rozebral hlavní trenér Václav Prospal a zároveň vyjmenoval, co je třeba do nedělní odvety vylepšit. Na půdě Lince se bude hrát v 18:00 a utkání můžete sledovat v online textovém přenosu.

Proti rakouskému soupeři odehrál Motor nervydrásající utkání. Po bezbrankové první třetině se strhla jedenáctigólová přestřelka. „Z hlediska ofenzivy bylo výborné, že jsme se dokázali hned šestkrát prosadit. Co se týče defenzivy, tak tam nemůžeme být spokojeni,“ poukázal tím po utkání na pět inkasovaných branek hlavní trenér Václav Prospal.

Góly začaly padat až po změně stran. Jako první se prosadil Ondřej Šulek, ale Linec odpověděl třemi trefami v rozmezí šesti minut. „Dali jsme na 1:0, hned další střídání inkasujeme. Během pár minut najednou prohráváme o dvě branky po našich banálních chybách,“ zlobil se Prospal.

Zápas byl rozkouskován díky častým vylučováním. Rozhodčí rozdali hned třináct trestů, což je na přípravné utkání vysoké číslo. Přispět k tomu mohla i nová pravidla, která svaz vydal v průběhu týdne. „Na to bych to nesváděl. Byli jsme s tím seznámeni, dle mého to bylo pro hostujícího trenéra horší, protože v určitých situacích na to mohl zírat s podivem, co se to děje. Vůbec bych to tak nebral,“ poznamenal po zápase.

Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém Motor strhl výhru na svou stranu. „Ať je to jak chce, tak v prodloužení měl soupeř čtyři vyložené šance. Brankář nás podržel a je dobře, že jsme našli cestu k vítězství. Ale jestli budeme hrát tak, že se začneme bát a přestaneme hrát s kotoučem na holi, tak potom nejde hrát agresivní hokej a budeme muset bránit v pěti hráčích. Tímto způsobem se projevovat rozhodně nechceme,“ jasně vyřkl.

Do dalších zápasů se bude chtít tým vedený bývalým vynikajícím hráčem NHL poučit z chyb, které v zápase udělal. „K chybám, které jsme v defenzivě udělali, se budeme vracet a rozebereme si je. Podíváme se na to, zrekapitulujeme si je,“ dodal.

Už v neděli čeká Motor odveta na ledě Black Wings, dá se očekávat bouřlivá atmosféra. „Musíme se zaměřit na to, abychom byli v Linci lepší. Máme na to den a půl. Už tady jsme viděli, kolik jim přijelo fanoušků, takže doma jistě budou pobláznění a myslím si, že do defenzivy budou hrát daleko lépe než u nás,“ poznamenal hlavní kouč.

Po pátečním duelu mělo trenérské duo v plánu zúžit kádr, ale je možné, že na to dojde až po nedělním utkání. „Uvidíme, jestli budeme zužovat už v sobotu po tréninku nebo se ještě rozmyslíme. Je reálné, že se rozhodneme až po nedělním zápase,“ dodal na závěr Václav Prospal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....