Banes Motor České Budějovice
22.08.2018, O.Bartůněk, D.Panuška

Dorost skončil na turnaji v Chomutově třetí

Dorost Motoru se o uplynulém víkendu utkal na přípravném turnaji v Chomutově. Střetl se ve dvou utkáních, když porovnával síly s Karlovými Vary a domácím výběrem.

Karlovy Vary - Motor 3:1

Branky a nahrávky: 8. Šmajda (März), 45. Šmajda (Zolnaj), 53. Sapoušek (Blecha) – 51. Petrásek (Kotous, Kumpfmuller).

Aktivněji do duelu vstoupili hokejisté Energie, kteří se ve druhé minutě dostali do první šance. Lukáš März se zjevil před brankářem, kterého ale nedokázal překonat. Západočeši se dočkali až o pět minut později, úspěšným střelcem Karlových Varů byl Samuel Šmajda, jenž pokořil Martina Lidáka v brance - 1:0. Motor mohl odpovědět skrz Radka Duba, ten ovšem zblízka nesrovnal. Ještě před koncem první periody pak mohl Samuel Šmajda dát druhou branku, nyní se ale zaskvěl zákrokem pozorný Martin Lidák. První třetina skončila vedením Energie 1:0.

Ve vyrovnaném tempu se pokračovalo i ve druhé části. Jakub Vogel mohl navýšit vedení svého celku, ale v tváří tvář Lidákovi neskóroval. O pár minutek později se dostal do úniku Petrásek, jenž se dostal k odraženému kotouči a pelášil sám na Bajgara. Slabá střela ale brankáře Energetiků neohrozila. V bojovném tempu se sice pokračovalo, ale po řadě nepřesnostní jsme už nic zajímavějšího neviděli. Druhá třetina branku nenabídla a Západočeši stále vedli 1:0.

Třetí třetina konečně nabídla i další gólové radosti. Západočeši využili přesilovou hru, kdy se mezi kruhy dostal odražený kotouč na hůl Samuela Šmajdy, jenž se svižnou ranou do odkryté branky prosadil podruhé v utkání - 2:0 . Českobudějovický Motor se ovšem nenechal zahanbit a do utkání se ještě dokázal vrátit. Petrásek se dobře zorientoval před brankou a po otočce prostřelil Bajgara mezi betony - 2:1. Následně ovšem přišel faul Jihočechů, který byl v přesilovce hned potrestán - Robin Sapoušek dostal nabito na pravý kruh, odkud přidal branku na 3:1. Karlovy Vary tak nakonec s druhým výběrem zdolaly Motor 3:1.

Chomutov - Motor 8:2

Branky a nahrávky: 9. Iljuk (M. Pöschl), 18. Jiří Kulich (Martínek, Štefančík), 27. Štefančík (Němec, Spudich), 30. Štefančík, 35. T. Svoboda (Štefančík), 47. Štefančík (T. Svoboda), 50. Štefančík (Němec), 58. Štefančík (Němec, Spudich) – 12. Kašpar (Kumpfmuller), 58. Kantor (Hála).

Ve třetí minutě měli velkou šanci hostující hráči Motoru. Nebezpečné nahození, které letělo na branku Pirátů. Nadělalo Danielovi Ciplemu spoustu problémů. Nakonec však kotouč před brankovou čárou udržel. V osmé minutě se probil skrz obránce Lukáš Koblížek a následně hledal volného Jakuba Kalčíka. Ten v bezprostřední blízkosti nepřekonal budějovického Slaninu. Za necelou minutu už šli domácí do vedení. Martin Pöschl dojel vyhozený kotouč za brankou a poslal přesnou zadovku před branku na Erika Iljuka. Ten pohotově zakončil za záda strážce klece Jihočechů - 1:0.

Probíhala dvanáctá minuta, když se na modré čáře odhodlal ke střele David Kašpar, a jeho rána byla přesná. S takhle přesným zakončením do vzdálenější šibenice nemohl Ciple nic dělat - 1:1. O minutu a půl později vlétl do útoku Tadeáš Svoboda a z mezikruží razantně vypálil. Jeho bomba rozezvonila levou tyčku a skončila v rohu. Dvě minuty před koncem úvodní části po dlouhé kombinaci Chomutova v útoku vypálil od modré čáry David Martínek. Odražený puk skončil u Jiřího Kulicha, který nekompromisně rozvlnil síť soupeřovi klece - 2:1. Ještě v poslední minutě unikal na Cipleho Tomáš Březina. Jeho pokus na vzdálenější tyč však gólman vychytal a udržel tak vedení.

Ve dvacáté šesté minutě měl velkou šanci Jan Ekrt, který využil váhání obránce soupeře a hnal se sám na branku. Nic složitého nevymýšlel a rychle vypálil zápěstím. Jeho ránu však Slanina zastavil. O minutu později dostal křižnou přihrávku na pravý kruh Marcel Štefančík, a dělovkou z voleje trefil přesně bližší šibenici 3:1. Ve dvacáté deváté minutě dostal přihrávku na modrou čáruMarcel Štefančík, který si krásně obhodil soupeře a poté vymetl tu stejnou šibenici jako před pár minutami - 4:1.

Probíhala třicátá čtvrtá minuta, když se Piráti nahnali do útoku. Po střele zůstal odražený kotouč u volného Jiřího Kulicha. Ten několikrát dorážel, ale Slanina byl připravený. V následující minutě už domácí skórovali popáté. Marcel Štefančík rozjetý po levé straně našel přesně Tadeáše Svobodupřed brankovištěm. Ten zakončením do prázdné klece nepohrdl - 5:1. Těsně před koncem druhé dvacetiminutovky byl s pukem sám před gólmanem Jan Vostiňák. Ani po několika kličkách však nedokázal překonat Slaninu. Piráti opět navýšili vedení ve čtyřicáté sedmé minutě. Výbornou individuální akcí se blýskl Marcel Štefančík v pravém rohu kluziště si obhodil obránce následně projel brankovištěm a zasunul kotouč brankáři za beton - 6:1.

O dvě minuty později byl Marcel Štefančík rozjetý po pravé straně. Rychlou zasekávačkou se zbavil obránce a svižnou střelou prostřelil Slaninu mezi betony. To na kostce svítilo už skóre 7:1. V padesáté třetí minutě měl velkou šanci Jan Vostiňák. Po zákroku Slaniny se kotouč odrazil právě ke čtyřiadvacítce Pirátů, který ovšem nedokázal překonat maskovaného mladíka. Necelé tři minuty před koncem vyzrál na Chomutovského brankáře Lukáš Kantor. Z mezikruží Ciplemu propadla střela až do branky - 7:2. Uběhlo třicet jedna sekund a Piráti opět skórovali. Nebyl u toho nikdo jiný než Marcel Štefančík, jenž si u pravé tyče počkal na odražený kotouč a přidal tak svou pátou branku v zápase - 8:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....