Banes Motor České Budějovice
23.08.2018, Filip Kortus

V pátek přijede německý Lausitzer Fuechse i s Davidem Kuchejdou

V pořadí už šesté přípravné utkání má na pořadu českobudějovický ČEZ Motor. Před Jihočechy je teď série tří domácích zápasů v pouhých čtyřech dnech. V pátek od 17:00 čeká Motor první vzájemné utkání s německým Lausitzer Fuechse, vstupenky na zápas můžete zakoupit zde. Pokud se na utkání nedostavíte, sledovat můžete textový přenos.

EHC Lausitzer Fuechse

Lausitzer Fuechse, neboli Lužické lišky, jsou německý klub, který byl založen v roce 1932. Své domácí zápasy hraje ve městě Weisswasser v aréně, do které se vejde 2750 diváků. Od sezony 2013/14 hrají Němci soutěž DEL2, tedy druhou nejvyšší soutěž. Klub má za sebou velmi bohatou minulost, když ve dvacátém století dokázal vyhrát hned 25 titulů tehdejšího východního Německa, neboli NDR.

Za Lišky ve své době nastupoval i Čech Josef Řezníček, jenž je v aktuálních dnech šéfem extraligy. Nejznámějším jménem v sestavě týmu je pro fanoušky Motoru jistě David Kuchejda. Zkušený útočník toho odehrál na jihu Čech opravdu hodně. V Motoru působil hned deset sezon a byl u znovuzrození budějovického klubu.

text Útočník David Kuchejda ještě v dresu Motoru.

Z tábora Motoru

Motor má v přípravě na kontě mírně negativní bilanci. Třikrát prohrál, když dvakrát nestačil na Plzeň a jednou na Linec. S rakouským soupeřem ale na domácím kluzišti také vyhrál a druhé vítězství si připsal proti Pavlodaru. Po posledním přípravném utkání z týmu vypadli Kachyňa, Čížek a Škoda, naopak na zkoušce uspěli Plášil, Bradley, Šimánek a Dančišin. Zmiňovaná čtveřice hokejistů podepsala smlouvu pro nadcházející ročník.

Sestava Motoru z minulého utkání:

Strmeň – Plášil, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Čáp, Kachyňa – Čermák, Přikryl, P. Novák – Šulek, Dančišin, Šimánek – Doležal, Gilbert, Beránek – Doktor, Čížek, Škoda.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Rozebrali jsme si soupeře na videu a je to velice dobře organizovaný tým. Jsou silní na kotouči, mají v týmu hned několik individualit. Je to pro nás výborná prověrka. Je to útočný tým, takže se diváci mohou těšit na atraktivní utkání. Čekají nás nyní tři zápasy ve čtyřech dnech, takže protočíme sestavou. Všichni odehrají minimálně dva zápasy, někdo odehraje všechno. Brankáře střídáme pravidelně, tím pádem v pátek bude chytat od prvních minut Petr Kváča.“






6. přípravné utkání


ČEZ Motor České Budějovice

Lausitzer Fuechse


pátek 24. srpna 2018, 17:00

Budvar aréna



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....