Banes Motor České Budějovice
27.08.2018, Filip Kortus

Ukázali jsme, že síla v týmu je, hrdě hlásil Strmeň

S ledovým klidem eliminoval střelecké pokusy soupeře, inkasoval pouze jednou. Brankář Jan Strmeň podpořil výhru Motoru nad celkem KHL výborným výkonem, v polovině zápasu ho nahradil Petr Kváča a i on skvěle držel svůj tým. Po zápase mohla být posila ze Slezska oprávněně spokojena.

Výhra nad účastníkem KHL se nerodí každým dnem. Je to pro vás obrovské povzbuzení do další práce?
Jsme za výhru hrozně moc rádi. Těší nás už jen to, že jsme si proti takovému týmu mohli zahrát. Měli jsme možnost si vyzkoušet, jaké je to proti kvalitními týmu KHL a je perfektní, že jsme dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Bylo na vás znát, že jste si pro vítězství šli a byli hladovější než soupeř?
Ukázali jsme, že to, co děláme na trénincích, má smysl a dřina, kterou podstupujeme, se vyplácí. Chabarovsk jsme v zápase přebruslili a i přehráli.

V úvodu zápasu na vás byla znát mírná nervozita. Opadla z vás po vedoucí brance?
Chvíli nám to trvalo, než jsme zjistili, že se s nimi dá hrát. Začali jsme si věřit, hrát svoji hru a ukázali jsme, že sílu v týmu máme velkou. Budeme se snažit to přenést do sezony.

Je pozitivní, že jste zvládli i fyzicky náročný zápasový program? Tři zápasy ve čtyřech dnech a všechny vítězně.
Ano, rozhodně! Projevuje se to, že poctivě trénujeme a vrací se nám to. I v tak náročném programu jsme měli pořád síly a to je výborné.

Z osobního pohledu jste se v brance cítil dobře?
Zpočátku jsem byl také mírně nervózní, ale po prvním zákroku to ze mne spadlo. Na zápas jsem se moc těšil, chtěl jsem si to proti Rusům zkusit. Proti týmu z KHL jsem nikdy nechytal, takže to byl skvělý zážitek.

Měl jste v hlavě nastavené, že jdete odchytat pouze polovinu zápasu?
S Kvakym a trenéry jsme se domluvili, že bychom si chtěli zápas zkusit oba. Kvaky to měl horší v tom, že šel do zápasu až v průběhu, ale poradil si s tím skvěle. Myslím si, že se nám to oběma povedlo.

Tím, že Petr Kváča v úvodu sezony odlétá do Ameriky, byste měl začít sezonu na pozici jedničky?
Zatím to nijak neřešíme, budeme se tím zabývat, až se bude blížit první kolo. S velkou pravděpodobnostní začnu, než se Kvaky vrátí z Ameriky. Pak se uvidí, co bude dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....